dinsdag 29 mei 2012

De geheime wetenschap van de liefde op het eerste byte


Door Amy Robach en Deborah Camiel

Online dating sites adverteren baanbrekende technologie en geavanceerde formules en state-of-the-art programma's om u te helpen uw ware zielsverwant.

Maar werkt het?

Hoewel de technologie vond zijn eigen wedstrijd met de opkomst van het internet, is het idee rond voor een halve eeuw. In 1965, een paar van de Universiteit van Michigan undergrads vonden elkaar met behulp van een primitieve computer dating-programma.

Mina Jo Rosenbloom was in haar jonge jaren toen zij en Michael Linver, net toegelaten tot de medische school, werd de computer dating digitale Adam en Eva. Ze had niet veel vertrouwen in dat het zou werken. Hij kwam in een gekke advertentie voor een dating service die gebruikte computers. Hun wederzijdse bereidheid om een ​​risico te nemen zijn vruchten afgeworpen.

Vier en een half jaar nadat ze werden ingespannen door een IBM-mainframe, worden Michael en Mina Jo Linver nog steeds getrouwd.

"Dat was het begin van wat bleek een ongelooflijke relatie voor de rest van mijn leven zijn," zei hij.

Het was ook de start van een industrie ontworpen om een ​​markt te benutten: miljoenen singles graag - of wanhopige - om een ​​match te vinden. Punch kaarten en persoonlijke advertenties maakte plaats voor de eerste online dating sites, gelanceerd in het midden van de jaren '90. In 2001, inkomsten van de sector waren slechts $ 40 miljoen. Vandaag de dag zijn ze van bijna $ 2 miljard.

Met zo'n 1.500 websites beweren dat zij kunnen overeenkomen met uw persoonlijkheid, uw genen - zelfs uw structuur van het gezicht - naar mogelijke partners, geen enkel bedrijf touts een "succesformule" zo veel als eHarmony, die 15 procent van de markt bezit.

Het bedrijf zegt dat het doel is om u te helpen iemand te vinden - als jij.

Overeenkomst is het ding waarmee koppels beter te begrijpen elkaar, zegt Gian Gonzaga, het bedrijf chief research scientist, die heeft een Ph.D. in de psychologie van de UC Berkeley. "We willen zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken en toen zij later aan te vallen."

Huwelijk-minded en recht-geregen

Op eHarmony, Gonzaga zei dat hij zich op een beroep op het huwelijk-minded en de rechte geregen.

"We hebben altijd gericht op lange-termijn relaties", zei hij. "Dat voelt heel unhip en zeer squarish. Maar echt, als het er op aan komt, ons verlangen om iemand te verbinden met, om een ​​langdurige relatie te vinden te vinden, is een zeer diepe deel van onze psyche. "

Lang voordat het gesprek wordt huwelijk aan, het vinden van uw online match duurt betrokkenheid. Abonnees het invullen van een enquête compatibiliteit met honderden vragen en te betalen maar liefst $ 60 per maand. De resultaten, volgens de eHarmony de vorderingen, zijn opvallend.

"Gemiddeld 542 mensen per dag trouwden na de bijeenkomst op eHarmony", zei Gonzaga. "Dat is ongeveer 5 procent van alle van de jonggehuwden in de populatie. Het is bijna 100.000 paren per jaar. "

Die getallen zijn moeilijk te onderbouwen. Maar ze zijn onder andere Steve Caplette, die werd overmand door emotie op de dag dat hij trouwde Sally Petruzello. Voor haar deel, het was liefde op het eerste klik.

"Hij was mijn eerste wedstrijd," zei ze. "Je meestal krijgen zeven mensen, en hij was letterlijk de eerste die ik open."

Onder andere compatibele eigenschappen, eHarmony bleek dat Steve en Sally beide de neiging om meer in zichzelf gekeerd, sterk woede managementvaardigheden, en een gevoel van romantiek hebben. eHarmony's algoritme werkte voor Steve en Sally. Maar het is niet helemaal duidelijk dat soort succes typisch is.

"Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat we een beetje weten, maar we waarschijnlijk niet genoeg te weten om een ​​algoritme dat wij denken dat het echt goed hebben", aldus Dan Ariely, professor in de psychologie en de gedragseconomie aan de Duke University. "Als je demografisch kijken het ziet er niet uit alsof ze verhogen van de hoeveelheid huwelijken.

Ariely vraagt ​​zich af of algoritmen die door online dating sites echt werken. Zijn onderzoek werd aangewakkerd door een diep persoonlijk inzicht in de aard van de menselijke aantrekkingskracht. In zijn late tienerjaren werd hij opgenomen in het ziekenhuis voor drie jaar met een slechte brandwonden als hij genezen is hij bang dat zijn waarde in de dating markt was gekelderd.

"Ik wist mijn plaats in de sociale hiërarchie voordat ik verbrand," zei hij. "Ik wist dat die meisjes zouden date me in principe en welke niet. En ik begon na te denken over waar moet ik passen, waar pas ik nu?

Ariely eventueel in te passen als een expert op het menselijk gedrag. Hij bestudeerde duizenden online interactie, het onderzoeken marktwaarde - wat maakt ons aantrekkelijk online. Bij mannen, blijkt uit het onderzoek, hoogte en salaris centraal staan. Ariely zei dat een 5-voet, 9-inch lange man net als hij zou moeten naar een ander 40.000 dollar per jaar toe te voegen aan zijn jaarlijkse inkomsten op dezelfde aantrekkingskracht bezit als een ander man die staat 5'10 ".

Onderwijs telt ook - voor een aantal online daters.

"Meer opgeleide mannen zijn meer wenselijk is", zegt Ariely. "Voor vrouwen is er geen waarde voor het onderwijs. Vrouwen die meer opgeleid komen niet noodzakelijk get any aantrekkelijker in online dating. "

Voor sommige singles, kan het idee van het verminderen van romantische aantrekkingskracht op een algoritme lijkt te simplistisch. Maar Ariely zegt dat het probleem is de simplistische manier waarop sites maken ons zelf te beschrijven, met behulp van attributen die makkelijk doorzoekbaar via de computer, maar zijn niet zo handig in het uitzoeken wie we leuk vinden of houden.

"De (online) beschrijving is zeer skelet-achtig," zei hij. "We vullen de leemte in te optimistisch manieren. En dan moet je gaan en hen ontmoeten voor een kopje koffie, er is een kloof tussen wat je gebouwd in je geest en tussen wat ze werkelijk zijn. En die kloof veroorzaakt een enorme teleurstelling. "

Dat betekent niet zorgen voor een voorspoedige start, vooral omdat, volgens Ariely, het opzetten van elk van deze koppen koffie duurt gemiddeld zes uur online slaafsheid.

'Tirannie van de keuze'

Om de verlammende probleem van te veel mogelijkheden, wat wetenschappers noemen op te lossen "de tirannie van de keuze," online matchmaker eHarmony niet kunt u bladeren zijn database. Ze laten hun computers doen het zoeken en sorteren voor u.

"Stel je loopt in een stadion, en je ziet tientallen duizenden mensen en je zegt: 'Ik wou dat ik kon gaan op een datum vanavond," zei Joseph Essas, eHarmony technologie chef. "Dus je kijkt naar al die tienduizenden mensen, wat ga je doen? Het is overweldigend. "

In plaats daarvan eHarmony het algoritme van Doles uit slechts een paar wedstrijden per klant per dag. Dan is het jouw beurt. Computers zijn niet goed met emoties en gevoelens, zei Essas. Maar ze zijn erg goed in het vinden van een naald in een hooiberg.

En eHarmony stelt dat het een grote hooiberg - maar het is niet precies duidelijk hoe groot. Op een gegeven moment beweerde de onderneming ongeveer 40 miljoen geregistreerde gebruikers. Sommige analisten zeggen dat de pool van actieve gebruikers is meer als 750.000.

Een percentage van de daters, die verschijnen op eHarmony-en andere dating sites, zelfs niet betalende abonnees, wat een criticus om te zeggen dat veel gebruikers zijn, "flirten in de leegte." Toch is eHarmony het doen van een aantal dingen goed, volgens aan Dan Ariely.

"Eerst en vooral, zij dit miljoen euro-vraag survey hebben," zei hij. "Door dit te doen, dat zij in principe soort scheiden de serieuze mensen van de niet-serieuze mensen. Bovendien creëren ze dit geloof in hun algoritme. En zij zeggen: 'kijk, we hebben hier een aantal magisch drankje.' "

Dat kan een self-fulfilling effect op de klanten, maar het is niet Ariely van overtuigd dat online dating bedrijven zijn harde wetenschap gebruikt.

"De waarheid is, we zijn heel ver weg, in de wetenschap deel, van het begrijpen hoe dit werkt," zei hij.

Voor sommigen het bewijs is in de pudding. Na vierenveertig jaar van het huwelijk, drie kinderen en zes kleinkinderen, Michael en Mina Jo Linver zijn nog steeds dankbaar voor mainframe met een hart.

"De rest is de magie, de mystieke vorm van elementen die mensen aan te trekken met elkaar", aldus Michael. "En dat is iets dat ik denk niet dat een computer kan echt. Het is gewoon ofwel gebeurt of niet.


donderdag 24 mei 2012

In Moderne Valentine Quest, Dating is Digital


Love's arbeid niet verloren gaat - althans, niet online.

Dating voor de meeste mensen is nu officieel een digitale inspanning, volgens een studie die net op tijd voor Valentijnsdag. In opdracht van de Vereniging voor Psychological Science (APS), de 64-pagina's tellende rapport analyseerde 400 studies psychologie en het algemeen belang van enquêtes en de conclusie gekomen dat de meest romantische verbindingen zijn tegenwoordig online gedaan, de tweede alleen te ontmoeten via vrienden.

Dat is misschien niet zo verwonderlijk zijn, gezien de wisselvalligheden van het proberen om mensen te ontmoeten door opknoping in de lokale koffie-hut met je laptop, uitgedost in uw favoriete hipster kleding. En de werkplek is geen plaats om een ​​datum omdat het vol met potentiële politieke en ethische haken en ogen vandaag de dag te vinden: Werk ik voor haar? Heeft ze werk voor mij? Oh, vergeet het maar.

Door veel accounts - inclusief een persoonlijke overzicht van vrienden - de online dating scene is een levendige sociale omgeving die niet meer draagt ​​het stigma het ooit deed. Terug in de jaren 90 veel vrienden zou berispen met: "Wat is er aan de hand? Kon je iemand ontmoet in een bar? "Dat is bij minder dan 1 procent van de mensen ontmoet partners door middel van online of offline contactadvertenties.

In 2005 had ongeveer 37 procent van enkele Amerikanen opgezet data online. Vandaag de dag ongeveer 40 miljoen Amerikanen een bezoek online dating sites elke maand, ongeveer een op de drie relaties beginnen online, en meer dan 120.000 huwelijken per jaar werden voortgebracht op het web (volgens Online Dating Magazine).

Inderdaad, een aantal vrienden toegelaten tot me dat ze hun (huidige) vrouwen online ontmoet, een feit dat ik niet wist totdat ik begonnen met het onderzoek voor deze kolom. Dus misschien is er nog steeds iets van een stigma op online bijlagen.

Terwijl mensen kunnen aansluiten vaker online, het is niet te wijten aan een wetenschappelijke of magie algoritmen. De ASP-onderzoek wijst al deze aanspraken van dating sites, en merkt dat er geen objectieve bewijzen zijn dat ze een betere baan vinden van een match met behulp van speciale software te doen. Een vriend bevestigde dit en merkte op dat hij grote sites als Match.com gevonden "als het gaan naar het winkelcentrum." Misschien vindt u de juiste persoon te vinden in de menigte, maar er zijn meer missers dan hits.

En terwijl ik heb mensen ontmoet die blij lijken met eHarmony, anderen die het geprobeerd hebt het gevonden "icky." Veel mensen raden het vinden van een kleinere site die is op uw specifieke belangen, zoals Nerve.com, of een op maat gemaakt op basis van een lokale gemeenschap groep.

Digitale dating kan opleveren succesvol op lange termijn romantische relaties, volgens de studie, omdat de sites bieden toegang en communicatie. Er zijn verschillende andere redenen voor een groeiend niveau van comfort met deze sites, geloof ik. De eerste is dat de afwijzing plaatsvindt op voorhand en anoniem. U hoeft niet te weten hoeveel mensen heb je uitgecheckt en vervolgens ontslagen u (veel beter dan duurzame beledigingen aan de bar).

De tweede aantrekkingskracht van digitale dating is dat het flexibel is. Drukke deze week? Neem contact op met hen volgende week. Niet comfortabel met een duizend man porie over uw profiel? Ga naar HerWay.com waar alle vrouwelijke profielen zijn verborgen. De vrouwen gaan door de mannen van de profielen en dan beslissen wie contact op te nemen. Het vermijdt het probleem sommige vrouwen hebben ervaren van het zijn "tapijt gebombardeerd" door contacten van mannen. HerWay.com beweert dat het minstens vijf keer meer kans dat de online daters met succes zal verbinden wanneer een vrouw initieert contact. Geen grapje.

De derde reden deze scène werkt, is dat het werk. Het invullen van al die persoonlijke gegevens, favoriete songs, de drie beroemde personen uit de geschiedenis zou je uit te nodigen voor het diner, enz., kost tijd en inspanning. Dus het is een zelf-selectie, doel-georiënteerde groep. Uiteraard zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen niet gewist door online te gaan.

Volgens het APS rapport, een studie van 6.485 gebruikers van een grote dating site gevonden dat mannen drie keer zo veel profielen dan vrouwen deden bekeken. Dit feit onderstreept een potentiële valkuil van het online daten: het kan veranderen in online winkelen. De onderzoekers waarschuwen dat dit kan mensen veel te "veroordelen" en kieskeurig. (Dus wat als ze graag Adele, gaan met haar.) Zij waarschuwen ook dat te veel digitale dialoog kan de buzz te doden door het genereren van onrealistische verwachtingen voordat u te ontmoeten: "Hij was zo attent online, maar nu is hij bijna niet noemt."

Natuurlijk, als je niet op zoek naar een serieuze relatie en wilt u iemand recht deze minuut te vinden, is er een app voor. Ten minste twee lijken aan te trekken, er, stoom. Skout heeft 7 miljoen leden en werken door de invoering van "gelijkgestemde" singles met elkaar op basis van nabijheid. Er is ook SinglesAroundMe, een soortgelijke, internationale location-based mobile app. Anderen zijn Blendr en Grindr.

Zoals voor dating sites, maakt niet uit wat je doet, "Je moet eerlijk te zijn," adviseert een vrouw die vond haar vriendje van twee jaar online. "Je moet weten wat je wilt. En je moet weten wat je zult geven om het te krijgen ", vertelde ze me. Zij en anderen merkte ook op dat je een aantal moeilijke vragen aan de voorkant, iets wat je zou waarschijnlijk niet op het gezicht doen om het gezicht te vragen.

Dus nu dat online dating is mainstream gegaan, er is geen excuus om niet om er even uit.

Tanulmány azt mondja, hogy a republikánusok legjobb szex, a demokraták többsége


maandag 14 mei 2012

Studie zegt dat de Republikeinen hebben de beste seks, Democraten de meest


Een nieuwe studie uitgevoerd door de datingsite Match.com blijkt dat een zelf-beschreven, conservatieve Republikeinen hebben meer kans om een ​​orgasme te bereiken tijdens seks dan aanhangers van andere politieke overtuiging.

De liberaal-democraten waren die het minst kans om te ervaren vervulling van seksuele intimiteit, hoewel ze naar verluidt hebben vaker seks dan hun conservatieve collega's.

De "Single in Amerika Study" 5.000 personen ondervraagd en stelde vast dat 53 procent van de enkele conservatieve Republikeinen waarschijnlijk om een ​​orgasme te bereiken tijdens de seks, in vergelijking met 40 procent van de liberale democraten.

Echter, de conservatieve Republikeinen hadden minder seks in de afgelopen 12 maanden dan enige andere groep ondervraagden in de enquête. Zij waren ook het meest waarschijnlijk nooit seks hebben gehad.

Het onderzoek is in opdracht van match.com in samenwerking met dr. Laura Berman en biologisch antropoloog dr. Helen Fisher.

Enkele andere interessante sociologische bevindingen uit de studie:

De liberaal-democraten hebben meer kans om te zoeken naar een partner met een gevoel voor humor, een gevoel van onafhankelijkheid, iemand die ze menen dat hun gelijk en iemand die deelt een vergelijkbare levensstijl.

Omgekeerd, conservatieve Republikeinen te maken op dezelfde voorbehouden keuzes in hun partners, te kiezen voor iemand met een vergelijkbare achtergrond en politieke kleur die geïnteresseerd is in het huwelijk.

Opvattingen over seksuele activiteit leek ook aan de grotere politieke stereotypen die bij elke groep weer te geven. Bijvoorbeeld, de Republikeinen waren het meest geneigd om te genieten van seks rapporteren in een getrouwde relatie (40 procent). Democraten waren het meest geneigd om te genieten van seks in een vaste, maar ongehuwde relatie (48 procent) of samen te leven (36 procent). En die free-wheeling libertariërs zijn het meest waarschijnlijk een "casual hook-up" (46 procent) genieten.

En terwijl de Republikeinen lijken hun voorkeur wijzigen voor een politieke kandidaat elke week, het is Democraten (65 procent) en geregistreerde Libertariërs (66 procent) die bereid zijn om een ​​one-night stand te hebben, in tegenstelling tot 49 procent van de Republikeinse respondenten.