zaterdag 3 juli 2010

Wanneer moet je trouwen?


Princeton, NJ - jaarlijkse opiniepeiling van Gallup op waarden en overtuigingen dook in het onderwerp van het huwelijk van dit jaar. Een eerdere analyse bleek de overgrote meerderheid van de Amerikanen zijn getrouwd zijn geweest of van plan om te trouwen op een dag, de meeste geloven is het zeer belangrijk voor de gepleegde koppels om te trouwen, maar velen vinden het minder belangrijk is voor ongehuwde koppels om te trouwen met name als gevolg van met een kind. Nieuwe gegevens die worden vrijgelaten uit de enquête vindt dat de gemiddelde Amerikaan is van mening dat 25 is de ideale leeftijd voor een vrouw om te trouwen, terwijl de ideale leeftijd voor mannen is 27. Amerikanen 'opvattingen van de beste leeftijd voor het huwelijk zijn sterk verschoven in de afgelopen 60 jaar meer voor vrouwen dan voor mannen.

De 8-11 mei, 2006, poll vroeg de Amerikanen hun mening over de ideale leeftijd voor mannen en vrouwen om te trouwen. Voor vrouwen, de gegeven gemiddelde leeftijd is 25 jaar, terwijl hij is 27 jaar voor mannen.

In totaal 20% van de Amerikanen voorstander van een zeer jonge leeftijd voor vrouwen om te trouwen (leeftijd 21), terwijl 12% voorstander van een oudere leeftijd van 30 jaar of langer voordat de koppeling van de knoop. Slechts 11% van de Amerikanen zeggen dat mannen moeten trouwen met 21-jarige leeftijd, terwijl bijna een op de drie van mening dat mannen moeten hun 30ste verjaardag vieren voordat hun huwelijk.

Gallup stelde een soortgelijke vraag in 1946. De resultaten van die enquête blijkt meningen sterk zijn verschoven in de tijd. Amerikanen hebben veel meer kans dan ze nu zijn er 60 jaar geleden te geloven dat het geschikt is voor mannen en vrouwen te wachten op een latere leeftijd om te trouwen. In 1946 was de mediane ideale leeftijd voor vrouwen om te huwen was 21, vergeleken met de mediane leeftijd van 25 jaar vandaag. In 1946, de helft van de Amerikanen zeiden vrouwen dienen te worden getrouwd door de 21-jarige leeftijd, terwijl slechts 4% zei dat ze moeten worden over de leeftijd van 25 jaar.

Er is minder Amerikanen verandering in de perceptie van de ideale leeftijd voor een man om te trouwen. De mediane gemeld ideale leeftijd voor mannen om te huwen was 25 jaar in 1946 vergeleken met de mediaan van 26 jaar vandaag (de huidige gemiddelde leeftijd van 27 is iets hoger dan de mediaan, omdat sommige respondenten rapporteerden zeer hoge leeftijd voor mannen).

In 1946, 70% van de Amerikanen geloofde mannen moeten trouwen met 25-jarige leeftijd, tegenover 44% die zeggen dat vandaag de dag. Er is een bijna verdrievoudiging van het percentage van de Amerikanen dat de beste leeftijd voor mannen geloof is om te trouwen na hun 30e verjaardag (van 11% in 1946 tot 30%) vandaag.

Ondanks de verschuivingen sinds 1946, het geloof dat mannen moeten trouwen op latere leeftijd dan vrouwen is in de tijd consistent.

Adviezen van de beste tijden van het huwelijk niet variëren sterk volgens de respondent geslacht, leeftijd, of religiositeit.

Er is een opmerkelijk verschil in de perceptie van de ideale leeftijd voor een vrouw om te trouwen door het opleidingsniveau. Mensen met een middelbare schoolopleiding of minder zijn vier keer meer kans dan die met ten minste een aantal hbo-opleiding om te zeggen dat een vrouw moet zijn getrouwd 21 jaar.

De gegevens suggereren dat self-geïdentificeerde liberalen voorstander latere leeftijd voor zowel mannen als vrouwen te trouwen dan gematigden of conserveringsmiddelen. Er zijn slechts kleine verschillen per partij affiliatie.

Deze resultaten zijn gebaseerd op telefonische interviews met een willekeurig geselecteerde nationale steekproeven van ongeveer 500 volwassenen, 18 jaar en ouder, uitgevoerd 5 8-11, 2006. Voor de resultaten op basis van deze monsters, kan men zeggen met 95% vertrouwen in dat de maximale fout toe te schrijven aan de bemonstering en de andere random effecten is  ± 5 procentpunt. In aanvulling op steekproeffout, vraag formulering en praktische problemen bij het uitvoeren van enquêtes kan fout of bias introduceren in de resultaten van opiniepeilingen.

Gallup.Com