dinsdag 8 juni 2010

De tirannie van Dating Choice


De romantisch zielig stadsbewoner, de ene met een volle dans-kaart, maar een lege liefde leven, is net zo bekend als Carrie Bradshaw en Seinfeld. En dat trieste beeld kreeg een impuls van de validatie eerder deze week, toen Satoshi Kanazawa, een evolutionair psychologe met de London School of Economics, toegelicht op BigThink.com dat "Dating in elke grote stad moeilijk is."

Waarom? Het is gewoon simpele rekensommetjes, u neurotisch, bagel-eten, huur-persoon die te veel betalen zal alleen te sterven, jij. Wanneer zij worden geconfronteerd met keuzes, de mens de neiging om de duimen te geven tot het eerste derde van hun mogelijkheden alvorens een beslissing. Ergo, "Je moet de eerste 30% van alle mensen die je dag af te wijzen, en dan moet je trouwen met de een die beter is dan alle die je hebt van tevoren." En als je in een land woon met een paar miljoen mensen , goed, "Hoe groter het zwembad, hoe meer mensen je hebt te weigeren, hoe meer mensen je hebben tot op heden en evalueren en vervolgens te verwerpen."

Kanazawa is niet de eerste te wijzen op de potentieel saboteren tirannie van de keuze. Op een afgeladen tot de nok-lezing in New York City deze winter, "met hem trouwen" auteur Lori Gottlieb sprak over het probleem. Waarom gaan op een tweede date met iemand die is, zoals Gottlieb zegt: "een zeven", als er een stad vol met tientallen? Ze uiteengezet op het concept in een recente Examiner.com interview: "Er is dit illusie dat we zo veel interessante, uitgevoerd en mensen aantrekkelijk om uit te kiezen. Mensen denken misschien dat er iets beters bestaat. "(Subtext: Er is geen.) Het is een theorie ook omhelsd in de titel-zegt-it-all boek van Jimi Izrael," De Denzel Principe: Waarom Zwarte Vrouwen kunnen niet vinden Goede zwarte mannen. "

Het idee dat een overvloed aan opties - het soort dat wij stadsmensen voor lief nemen wanneer we kiezen waar u pizza vanavond of waar te neuken - maken ons ongelukkig eerste stoom verzameld via Barry Schwartz in 2004 het boek "The Paradox of Choice: Waarom Meer is minder. "Daarin Schwartz legt uit wat iedereen die wel eens een avondje zappen verspilde weet - dat het stiekeme vermoeden dat iets fantastisch is om de hoek kan u weerhouden te genieten van wat u met de rechtermuisknop hebt voor je.

Maar als het gaat om zaken van het hart, die zegt dat deze vermeende "moeilijke" beperkt is tot stadsmensen? Zoals Gottlieb heeft opgemerkt, online dating is alles over dat buffet van echte keuzes. Op haar lezing, zij vermeld hoe sommige sites, in de geest van iTunes en Amazon, zullen mensen je zou willen op basis van andere profielen raden je gecontroleerd. Geniet van het centrum bankier? Check out gescheiden veganistisch! Je hoeft niet te leven in een plaats met een metrolijn naar de toegang tot deze overvloedige opties hebben; je hebt alleen een computer en een Match.com profiel. Klik, klik, klik - het zappen, maar voor de staart.

Het begrip "maximizers," die zielen voor eeuwig ontevreden, zelfs als het regent mannen, zeker verdiensten heeft, zelfs als het lijkt om een heleboel ingeroepen om vrouwen te kastijden omdat ze zo kieskeurig. Dat wil niet zeggen dat ze niet bestaan - iedereen heeft de vriend, die is snel te ontslaan een man voor een verkeerd gespeld e-mail of niet lang genoeg. (En laten we niet vergeten wie de man strings u samen met het oog op een upgrade, zullen we?)

Er zijn diepere vragen echter om hier te worden beschouwd. Ten eerste, laten we af van het idee dat het spelen van het veld is een ellendige, zelfvernietigende ervaring. Voor sommige, daterend duizend mensen voor de landing op die mythische een nachtmerrie geluiden. Voor anderen, is het vrij freaking awesome. Kissing veel kikkers is alleen grimmig als je zo doet in een poging om af pair voor de eeuwigheid. Soms is het gewoon leuk om, als een vriend het noemt, "Frankendate" een kring van liefhebbers zonder piekeren dat een van hen zal u de volledige als een mens.

Laten we nu eens denkt aan al de mensen die opeengepakt in op die Lori Gottlieb lezingen, de mensen die zegt dat ze echt willen om de juiste persoon te ontmoeten, maar houd gooide. Ik heb niet naar de London School of Economics, maar ik heb een theorie hier: Ik denk niet dat zij alles in het werk betekenen.

Er is enorme culturele druk om te paren, te kweken, het geheel van iemands vragen in het leven te wennen en beantwoord - vooral voor vrouwen. Maar weet je, misschien niet allemaal van deze "maximizers" die daar draaien vaststelling van de man in de vlinderdas echt wilt dat alles. Het is makkelijker om de schijn op te houden, zelfs aan zichzelf, iemand op een romantische zoektocht naar ware liefde dan toegeven, ja, eigenlijk zou ik liever wat ik al heb. Als je in een echte relatie met een collega gebrekkig individu is niet alle picknicks en betrouwbare seks, het is ook uitdagend en vol ergernis. Het is niet voor iedereen. Maar dat betekent niet boeken verkopen.

Denk ook aan de geografie-persoonlijkheden die specifieke factor in bij het overwegen van een sticky wicket als een romance. Als je in een stad woont, je waarschijnlijk genieten van verschillende - u bent goed Maximizer materiaal. Als u woont in het stadje waar je bent opgegroeid, je bent een waarschijnlijker satisficer worden - om uw keuzes en niet veel tweede-gissing te maken. U kunt ook meer traditionele criteria voor een partner dan iemand die hobnobbing met Lady Gaga vanavond. Welk type heeft een hogere kans op het bereiken van dat diamant verjaardag met een high school liefje? Zeg jij het maar.

Natuurlijk, er zijn tal van stadsmensen die oprecht willen en genieten van coupledom. En een hele reeks van onderzoek over de wetenschap van het geluk suggereert dat als dat is wat je echt na, voortdurend rond pikken zal niet het werk doen. In dat opzicht ben ik het eigenlijk eens met Kanazawa - en Gottlieb. Misschien, maar het is tijd dat wanneer kraken de nummers, hebben we ons bevrijd van het idee dat het dateren is een bepaalde lopende band van een hopeloze zuigen, iets dat mensen die te krijgen rond meer verkeerd doen. Geef jezelf over aan de liefde mag niet betekenen dat het verlagen van uw normen of het beperken van uw verwachtingen, het betekent alleen dat je moet bereid zijn te stoppen met winkelen. Maar als er een ding weten we stedelingen, het is dat het winkelcentrum een deel kan worden verdomd leuk.

Tips for Long-Distance Dating