woensdag 2 juni 2010

Rit naar Israëlische joodse meisjes Dating Arabieren Prevent


Door Jonathan Cook

Een lokale overheid in Israël heeft aangekondigd dat het een speciaal team van youth counselors en psychologen whose taak heeft de opleiding van jonge joodse vrouwen die are dating Arabische mannen en "rescue" hen te identificeren oprichting.

De verhuizing van de gemeente Petah Tikva, een stad dicht bij Tel Aviv, is de laatste in een reeks afzonderlijke â € "en weinig besproken â €" initiatieven van officiële instanties, rabbijnen, particuliere organisaties en groepen van de Israëlische bewoners om te proberen voorkomen dat interraciale dating en huwelijk.

In een samenhangende ontwikkeling, de Israëlische media gemeld deze maand dat bewoners van Pisgat Zeev, een grote joodse nederzetting in het midden van de Palestijnse wijken in Oost-Jeruzalem, had een burgerwacht-stijl patrouille Arabische mannen stoppen door het mengen met de lokale joodse meisjes gevormd.

Vijandigheid ten opzichte van de ontwikkeling van intieme relaties tussen etnische verdeling van Israël wordt gedeeld door vele Israëlische Joden, die betrekking dergelijk gedrag als een bedreiging voor de joods-zijn van de staat. Een van de weinige opiniepeilingen over het onderwerp, in 2007, bleek dat meer dan de helft van de Israëlische Joden geloofden huwelijken dienen te worden gelijkgesteld met "nationale verraad".

Sinds de oprichting van de staat in 1948, hebben analisten opgemerkt, is een reeks juridische en administratieve maatregelen die zijn genomen door Israël aan de mogelijkheden van de ontwikkeling van nauwe banden tussen de Joodse en Arabische burgers te beperken, de laatste bestaande uit een vijfde van de bevolking.

Grotendeels gescheiden gemeenschappen en gescheiden onderwijssystemen betekenen dat er weinig mogelijkheden voor jonge Arabieren en joden om vertrouwd te raken met elkaar. Zelfs in de handvol 'gemengde steden', zijn Arabische bewoners meestal beperkt tot de afzonderlijke wijken.

Bovendien is het burgerlijk huwelijk in Israël verboden, wat betekent dat in het kleine aantal gevallen waarin Joden en Arabieren wil om te trouwen, ze kunnen dat alleen doen door het land te verlaten voor een ceremonie in het buitenland. Het huwelijk wordt erkend over de terugkeer van het echtpaar.

Dr. Yuval Yonay, een socioloog verbonden aan Universiteit van Haifa, zegt het aantal van interraciale huwelijken was "te klein om te worden bestudeerd". "Scheiding tussen Joden en Arabieren is zo ingebakken in de Israëlische samenleving, is het verbazingwekkend dat iedereen weet te ontsnappen aan deze centrale controles."

Het team in Petah Tikva, een joodse stad van 200.000 inwoners, werd opgericht in directe reactie op het nieuws dat twee joodse meisjes, tussen de 17 en 19, waren een groep van jonge Arabische mannen vergezellen als ze naar verluidt een joodse man, Leonard Karp, te verslaan dood vorige maand op een strand van Tel Aviv. Het oudere meisje was van Petah Tikva.

De meisjes 'betrokkenheid met de Arabische jongeren is nieuw leven ingeblazen algemene bezorgdheid dat een eenmaal-onderneming taboe op interraciale dating begint te eroderen onder sommige jongeren.

In sentimenten breed gedeeld, de heer Hakak, een woordvoerder voor Petah Tikva gemeente, zei: "Russische meisjes", jonge joodse vrouwen van wie de ouders in Israël aankwam in de afgelopen twee decennia, sinds de voormalige Sovjet-Unie instortte, waren bijzonder kwetsbaar voor de aandacht van de Arabische mannen.

Dr Yonay zei Russische vrouwen waren minder dicht bij het idee van relaties met Arabische mannen omdat ze "niet onderworpen aan de godsdienstige en zionistische onderwijs" waarop meer gevestigde Israëlische joden werden onderworpen.

De heer Hakak zei dat de gemeente heeft een meldpunt dat ouders en vrienden van de joodse vrouwen konden gebruiken om hen te informeren over gemaakt.

"We kunnen niet vertellen de meisjes wat te doen maar we kunnen een psycholoog naar hun huis om hen en hun ouders adviseren te sturen," zei hij.

Motti Zaft, de loco-burgemeester, vertelde de website Ynet dat de gemeente ook naar beneden op kraken stad huiseigenaren die illegaal splitsen appartementen te huur goedkoop ze enkele Arabische mannen op zoek naar werk in de regio Tel Aviv. Hij schatte dat er enkele honderden Arabische mannen was verhuisd naar de stad als gevolg.

Petah Tikva vijandigheid van de Arabische mannen mengen met de lokale joodse vrouwen wordt gedeeld door andere gemeenschappen.

In Pisgat Zeev, een schikking van 40.000 Joden, ongeveer 35 joodse mannen worden gemeld te behoren tot een patrouille bekend als "Fire voor het jodendom" die probeert te stoppen interracial dateren.

Ongebruikelijk voor een definitieve oplossing is Pisgat Zeev trok een kleine maar groeiende bevolking van Arabische families, zowel uit Oost-Jeruzalem en van binnen Israël. Omdat Pisgat Zeev zit binnen gemeentelijke grenzen van Jeruzalem, Arabieren met de Israëlische ingezetenschap rechten kan er zo lang leven als joodse kolonisten bereid zijn te huur voor hen.

Een lid, die zichzelf geïdentificeerd als Mozes op de krant Jerusalem Post, verklaarde: "Ons doel is om in contact met deze meisjes en hun uit te leggen op de gevaren van wat ze krijgen zich in te proberen. In de afgelopen 10 jaar, 60 meisjes uit Pisgat Zeev zijn gegaan [Palestijnse] dorpen [in de Westelijke Jordaanoever]. En de meeste van hen zijn niet meer gehoord van daarna. "

Hij ontkende dat geweld of bedreigingen werden gebruikt tegen de Arabische mannen.

Vorig jaar heeft de gemeente Kiryat Gat, een stad van 50.000 joden in het zuiden van Israël, een programma opgezet in scholen om joodse meisjes van de gevaren van dating lokale bedoeïenen mannen te waarschuwen. De meisjes waren blijk gegeven van een video met de titel Sleeping with the Enemy, die gemengde paren als een "onnatuurlijk verschijnsel" beschrijft.

Haim Shalom, hoofd van het welzijn van de gemeente-afdeling, wordt gefilmd, zeggende: "De meisjes, in hun onschuld, ga met de Arabische uitbuiting."

In 2004, posters sprong over de noordelijke stad Safed waarschuwing joodse vrouwen die uit Arabische mannen die zou leiden tot "slagen, hard drugs, prostitutie en criminaliteit."

Safed de opperrabbijn, Shmuel Eliyahu, vertelde een lokale krant dat het "verleiden" van de Joodse meisjes was "een andere vorm van oorlog 'van de Arabische mannen.

Zowel Kiryat Gat en Safed campagnes werden ondersteund door een religieuze organisatie Yad L'Achim genaamd, die een anti-assimilatie team gewijd aan het publiek te "redden" joodse vrouwen loopt.

Volgens haar website, de organisatie krijgt meer dan 100 oproepen per maand over de joodse vrouwen die met Arabische mannen, zowel in Israël en de Westelijke Jordaanoever. Het lanceert "militair-achtige reddingen van [de vrouw] tegen vijandige Arabische dorpen" in coördinatie met de politie en het leger.

"De Joodse ziel is een kostbare, maar al te zeldzame resource, en wij zijn niet bereid op te geven, zelfs een enkele," zegt de website.

Krydda ditt Online Dating profil