woensdag 13 oktober 2010

Nadat de kinderen hebben er split doen hun mama en papa


LEEG nesters zijn vlucht nemen in steeds grotere aantallen.

Statistieken van het Australian Institute of Family Studies tonen aan het aantal paren die gescheiden na minstens 25 jaar van het huwelijk is toegenomen met 50 procent sinds 1985, oplopend tot 15,7 procent van alle gescheiden paren in 2004.

Demograaf Bernard Salt zei dat het een trend die zou escaleren.

Hij zei dat veel babyboomers nu in hun vroege jaren '50 getrouwd waren voordat de Family Law Act in werking getreden in 1975, waardoor in no-fault echtscheiding.

"Deze mensen zouden zijn verbonden, gekoppeld, in de vroege jaren 1970, late jaren 1960, toen de echtscheiding nog een sociaal taboe," zei hij.

"Het is net als vrijheid voor de laatste generatie, die werden gevangen in een oude wereld sociale paradigma van een 21-jarig meisje aangekondigd haar verloving op haar 21e verjaardag, trouwen voordat ze 22 was, zwanger van 23 en leven met deze man voor 30 jaar, "zei hij.

"Ze wordt 50 en ze denkt, ik ben gewoon niet gelukkig, en kon het niet hebben dat besluit [voor] vanwege haar waarden, haar mentaliteit, haar opvoeding, omdat het sociale stigma van echtscheiding, vanwege de kinderen, want van financiële redenen.

"We waren samen voor een tijdje, want er waren betrokken kinderen."

Het echtpaar ontmoette op de middelbare school, ging naar de universiteit samen en op 22, getrouwd.

"Op het moment, alles was prachtig en geweldig en daarna zijn we begonnen met een gezin," zei hij. "Zelfs in de jonge dagen, weinig verschillen te zien in hoe we opgevoed de kinderen, wat onze doelen waren in het leven. Na verloop van tijd, dat breder gegroeid."

De heer Rivers woont met zijn huidige partner, ook een gescheiden vrouw, die hij ontmoette via de dating service Fast Impressions.

"In de oude dagen, mensen zouden samen zitten om economische redenen", zei hij. "Nu is het nog steeds mogelijk voor zowel mensen om economisch levensvatbaar zijn."


"Dus ze sprong in het begin, toezeggingen gedaan, kan niet hebben gehad een fantastisch gelukkige relatie 30 jaar, en dan is het allemaal te veel wordt.

"Ze vinden ze bij een omslagpunt in hun leven, waarschijnlijk draaien 50, waar ze denken dat ik gewoon niet willen doen voor een ander 30 jaar."

De statistieken, samengesteld door AB van de Australische Bureau voor de Statistiek rapporten, blijkt het aantal mannen van 50 tot 59 jaar die gaan scheiden is ook bijna verdubbeld sinds 1985, van 10,6 procent naar 19,7 procent in 2004.

De patronen zijn vergelijkbaar voor vrouwen.

In 1985 is het aantal vrouwen in de leeftijd 50 tot 59 toegekend een echtscheiding was 6,9 procent. In 2004 was dat gestegen tot 14,8 procent.

Anglicare Counselling is Illawarra klinische diensten manager Margaret Fuller zei dat meer oudere echtparen waren te helpen met hun relaties op zoek naar.

"Het is meer acceptabel nu leg je hand en zeggen: 'We hebben hulp nodig",' zei ze. "Mensen leven langer en zijn zich ervan bewust dat hun huwelijk gaan om door te gaan voor een langere. Ze gaan om te trouwen zonder kinderen langer dan ze ooit geweest zijn.

"Levensduur is het gevoel te veranderen die zij nodig hebben om het uitzoeken of uit te krijgen," zei ze.

"Ik denk echt dat we een vergrijzende bevolking bent en in die laatste fase van het huwelijksleven, dat is de langste mensen hebben te maken met unieke situaties, zoals afnemende gezondheid en pensioen.

"Stellen zijn bij elkaar gegooid en niet weet hoe om te gaan met elkaar. Soms is het een cruciaal moment in het huwelijk."

De heer Salt zei dat de babyboomers waren ook de laatste generatie om te trouwen jong.

"In 1971 de gemiddelde bruid in Australië 21 werd en de gemiddelde bruidegom 23 jaar was," zei hij. "Vanaf 1971, en in het bijzonder door middel van de jaren 1980 en 1990, kreeg niemand jong getrouwd dat." Het stigma van de echtscheiding had ook tot een afname in de afgelopen 15 jaar.

http://www.smh.com.au

Male-to-Female Dating Dictionary