maandag 14 maart 2011

Etnische Dating On The Rise


CHICAGO - Teena Verbit had niet gedacht dat haar dochter een relatie had met iemand "spectaculair."

Dus schreef ze een persoonlijkheid profiel voor haar dochter en postte het op Jdate.com, een website voor Joodse singles.

"Ik wist niet dat ze dat zou doen," Linda Verbit, 23, zei haar moeder, "maar dat deed ze. Ze zette me op Jdate."

Teena Verbit keurt nu van de jonge man haar dochter is dating. "Mijn moeder is nooit verlegen om me te vertellen haar mening," zei Linda Verbit, die woont buiten Philadelphia.

Het vinden van een metgezel op het web is niet echt nieuw. Maar nu ouders springen in de online dating en matchmaking spel, penning profielen van hun kinderen en het betalen van ze te laten tonen op plaatsen catering aan specifieke religieuze of etnische achtergronden.

"Mijn ouders ondertekend me up" voor Shaadi.com, zei 30-jarige Sejal Patel. Haar vader zelfs ingelijfd een web-savvy vriend om hem te helpen post haar profiel op de Indiase singles 'site.

"Het leek alsof iedereen in de wereld wist van mijn Shaadi profiel voordat ik dat deed," zei Patel, die begon opstaan ​​tot en met 30 e-mails per dag. Haar ouders schreven het profiel - zeggen dat ze graag familie picknicks, koken en de helpende hand in eigen land - en betaald voor de dienst. De website kost $ 110 een jaar voor een platina-lidmaatschap, dat een gedurfde gezicht aanbieding en meer gepersonaliseerde matchmaking diensten omvat.

Maar niet iedereen koopt in religieuze online dating sites.

"Ik geef de voorkeur om hen te ontmoeten als een persoon, niet een profiel", zegt 29-jarige Ahmed Rehab, uitvoerend directeur van de Raad van Chicago van de Amerikaans-Islamitische Relaties.

Terwijl hij heeft bezocht Naseeb.com, een steeds populairder site voor moslims, Rehab is geen lid. Evenmin weet hij van de ouders te duwen dergelijke sites op hun kinderen, maar dat zou niet verbazen hem.

Online dating is een van de oudste bedrijven van het web, met de meest bekende sites ervaren plat op een bescheiden groei. Maar sites gericht op religie, ras of etniciteit wel enorm gestegen. Op Shaadi.com, bijvoorbeeld, het verkeer groeide 73 procent van juni 2005 tot juni 2006, volgens comScore Media Metrix, die de activiteit van Internet maatregelen. Unieke bezoekers aan Jdate.com groeide 43 procent in die periode, en de site is zo gewend te werken met mensen als Teena Verbit dat ze zelfs een naam voor hen hebben: ". Jmoms"

Andere religieuze dating sites target baptisten, katholieken, christenen en heiligen der laatste dagen, onder anderen. Er zijn ook sites die gericht zijn op zwarten, Grieken, Spanjaarden en vrijwel elke andere deel van het leven die men kon bedenken.

Het aantal datingsites sprong naar 1122 van 850 in juli 2005, volgens gegevens van de website bijhouden bedrijf Hitwise.

Dergelijke sites zijn "een geweldig hulpmiddel voor targeting en filteren van informatie", zegt Sara Stevens, directeur van branche-oplossingen op ComScore.

De prijzen variëren, van gratis sign-ups en berechting lidmaatschappen te dure plannen, zoals een 251 dollar jaarlijkse vergoeding op eHarmony.com, die op persoonlijkheidskenmerken richt zich in het proberen om relaties te bevorderen.

Spark Networks, die Jdate en andere speciale datingsites actief is, is goed bekend met goedbedoelende ouders. Een onderzoek dat onlangs geplaatst op Jdate.com gebleken dat 22 procent van de leden 'moeders betaald voor Jdate hun kind lidmaatschap.

Ohio.Com