zondag 6 november 2011

Hoe Mark Zuckerberg veranderd Dating


Door Jenna Birch 15 december 2010

Vandaag de dag, Facebook oprichter Mark Zuckerberg werd genoemd TIME "Persoon van het Jaar 2010." Als de mensen op tijd waren op zoek naar een game-changer met deze onderscheiding, vonden ze de juiste man. Zuckerberg heeft ongetwijfeld veranderde de manier waarop meer dan een half miljard mensen te verbinden.

Via Facebook, en de deur hielp hij open voor andere technologie om glijden in onze levensstijl, kunnen we nu kijken naar de interacties van onze vrienden en families van duizenden mijlen verderop. We hebben niet eens om ze te zien in persoon. Die is geweldig, intrigerend, beangstigend en verwarrend allemaal ineen.

We zullen niet tegen je liegen. Deze new-age concept is degene die wij zeker dat we niet meer konden leven zonder. Zuckerberg is veranderd communicatie voor altijd, en hij verdient zeker de TIME onderscheid. Toch willen we ook graag persoonlijk opmerking Mark voor nog een andere feat.

Hij is erin geslaagd om onze dating leven te maken, dat veel ingewikkelder.

Deze dagen als je het uitmaakt met iemand, vergeet hem te laten gaan. Het duurt ongeveer twee minuten te stalken zijn Facebook-wall, zien dat hij in gesprek is met een blonde die hij gisteravond ontmoette in een bar, en voel helemaal overstuur. Nu als we iemand ontmoet nieuw brengen we uren door sms, facebooken en twitteren ons potentieel, en tegelijkertijd onbegrip, speculeren en te analyseren, omdat we niet kunnen hun emoties lezen via onze mobiele telefoon en computer schermen.

Het is frustrerend soms. Dus in dating en relatie communicatie, is het noodzakelijk om een ​​evenwicht vinden tussen tweeten en praten.

"De negatieve kant van blind vertrouwen op e-mail, sms-, en sociale media sites zoals Facebook en Twitter, is dat vaak uw communicatie eenzijdig is", zegt YourTango Expert Julie Spira, die heeft een boek geschreven over cyber-dating, In het reglement van Netiquette: Hoe te om Uw Manners op het web Mind. "Breaking up is geworden te gemakkelijk om online te doen. In een relatie moet je de telefoon opneemt of het opzetten van een Skype-date om iemands stem te horen, of loopt u het risico om verkeerd begrepen. "

Met betrekking tot de schepping van Zuckerberg, Spira voegt toe, "Er is niets erger dan het vinden van op uw Facebook muur die je niet meer in een relatie. Hij kan veranderen zijn status van 'In een relatie' naar 'Single', terwijl je nog steeds uit naar de datum zaterdag met hem. "

Ook, als u communiceert uitsluitend via teksten, tweets, e-mails en wand-berichten, kan je uiteindelijk head-over-heels voor web van iemand persona, maar niet zijn real-life persoonlijkheid.

"Als je alleen vertrouwen op sms-en en tweeten, mag u het risico van vallen in liefde met iemand van achter het toetsenbord," Spira zegt. "Het is niet ongebruikelijk om een ​​vals gevoel van het zijn in een relatie met iemand die je echt niet weet."

Web-technologie is ook veranderd het concept van de hofmakerij, die kan een beetje ontmoedigend. Het voelt bijna te makkelijk om iemands liefde te winnen van deze dag, en dat is geen goede zaak. Persoonlijk, horen wij graag iemand die daadwerkelijk vraagt ​​ons uit met woorden in plaats van een reeks verwarrende teksten, nietwaar?

Spira waarschuwt tegen het maken van de data via Facebook of sms. 'Vraag hen niet uit en de plannen slechts in een tekst te bevestigen, "zegt ze. "Er moet nog een element van ouderwetse verloving in combinatie met de huidige technologie in de moderne digitale wereld."

Ah, de heer Zuckerberg. Genie? Misschien, al heeft hij zeker gemaakt het dating spel meer verwarrend. Maar hey, geven we ere wie ere toekomt. Bij correct gebruik, heeft zijn technologie uitbreiding opende een paar manieren voor ons om effectiever date, en delen een beetje amusement langs de weg.

"Running laat voor een date? Stuur een tekst en laat ze weten, "Spira zegt. "Flirten op Facebook en Twitter kan leuk en biedt een directe manier aan te sluiten, maar vergeet niet om je relatie te nemen van online naar offline zo snel mogelijk."

Dus, we hebben een paar dingen aan Mark bedanken voor.

Hij zou TIJD is als "Persoon van het Jaar, 'zou hij hebben een multi-miljardenbedrijf in minder dan een decennium, en hij zou zijn aangesloten 500 miljoen mensen. Alles wat is goed en wel, maar Zuckerberg is ook de manier veranderd waarop we datum.

Nu, dat is wat we opmerkelijk noemen.

Hvis du ønsker at få snavs på din date, websteder til formål at hjælpe