woensdag 14 november 2012

De nieuwe High-Tech Dating Technology


Door Jenna Wortham

Online dating diensten hebben lang beloofd om mensen te helpen een partner te vinden met behulp van statistische wetenschap om persoonlijke chemie voorspellen. Maar sommige van de grootste diensten zijn nu het toevoegen van een retro twist.

Verschillende sites zijn mensen bij elkaar brengen op de ouderwetse manier, met vrijgezellen feesten waar mensen samen kunnen verdringen in de bars, terwijl het nuttigen van alcohol en flirten.

"Er zijn zo veel keren dat ik heb op een ontmoeting met iemand van het internet in persoon en voelde zich niet een vonk", zegt Emily Clapp, die was op een recente proeverij georganiseerd door de populaire dating site OkCupid in een kelder bar in de Lower East Side van Manhattan. "Het is zo teleurstellend om te investeren al die tijd e-mailen en dan ... niets. "

Net als vele anderen, mevrouw Clapp zegt de offline evenementen kan helpen bij het identificeren van een potentiële date sneller. Online, ze vinden dat ze kunnen dan weken of maanden berichten uit te wisselen met iemand door te brengen en plannen diner of een drankje - alleen om te beseffen binnen enkele minuten dat de datum is een blindganger.

"Er is alleen zo veel dat je kunt doen met gegevens", zegt Susan Etlinger, een research analist bij de Altimeter Group, die bedrijven adviseert over de beste manier om technologie te gebruiken. "Er is altijd het onbekende dat te maken heeft met feromonen en de menselijke natuur."

Maar waarom heb je nodig om te melden voor een dating site om iemand in een bar ontmoeten? Mevrouw Clapp, een 31-jarige belasting accountant, zei dat de sites fungeerde als een filter, waardoor het meer waarschijnlijk dat de andere aanwezigen ook enkele waren, op zoek naar romantiek en niet al te griezelig. Maar onvermijdelijk, zei ze, "het is een beetje meer willekeurig dan gewone online dating."

De offline evenementen, alleen voor leden, worden aangeboden als onderdeel van hun maandelijkse abonnement of tegen een kleine vergoeding. Hoewel veel van de evenementen worden gehouden in bars, anderen draaien rond activiteiten zoals het leren om verse pasta te maken, aan de hand wandelingen of het spelen van Skee-Ball. Beide Match.com, een pay service en OkCupid, dat werd gekocht door Match vorig jaar, maar opereert zelfstandig, krijgen achter de offline idee. Match kocht commerciële tijdens de Olympische Spelen ter bevordering van "The Stir ', zoals het noemt haar bijeenkomsten. In een advertentie, waarvan wordt gezegd dat scènes van de werkelijke Match gebeurtenissen weer te geven, een bruisende blonde vraagt ​​een nieuwe vriend, "UCLA?" En dan Clinks bril: "Oke, Bruins!"

Wedstrijd, die bijna twee miljoen betalende gebruikers heeft, zegt dat het een paar honderd evenementen die elke maand sinds mei in meer dan 50 steden. OkCupid, die zegt dat het 2.900.000 actieve leden, organiseert ongeveer 100 evenementen in New York sinds begin juli en van plan om het idee te brengen naar San Francisco, Los Angeles, Chicago en een paar andere steden in oktober. Het zegt ook dat het zijn zakelijke vernieuwing op gebeurtenissen op de voorgrond.

Kleinere diensten zijn ook het aanbieden van bijeenkomsten. MeetMoi, wiens app kunnen gebruikers uit te zenden hun locatie en zorgen voor een snel kopje koffie of een drankje, is hosting borrels om meer van zijn gebruikers te brengen aan de dezelfde ruimte op hetzelfde moment. En Nerve, een seks en dating site gevestigd in New York, zegt dat het werkt aan een mobiele applicatie die zal benadrukken Gebeurtenissen in de buurt.

De stap naar de echte wereld bijeenkomsten volgt een aantal goed-bekend gemaakte studies die twijfel over de vraag of de persoonlijkheid tests en accuraat kunnen voorspellen of twee mensen zullen compatibel zijn. In een dergelijke studie uitgebracht in februari, psychologie onderzoekers zei dat er "geen overtuigend bewijs" dat matchmaking software werkte beter dan meer primitieve methoden.

De grote online diensten zeggen dat ze niet reageren op deze studies. Maar ze worden geconfronteerd met concurrentie van diensten die het overslaan van de algoritmen in totaal, met inbegrip van How About Wij, waarmee mensen op zoek naar data op basis van eerste-date ideeën en Grouper, waarbij zes mensen stuurt op een blind groepsuitstap.

"We hebben nog steeds onze matching-algoritmes te gebruiken", zegt Mandy Ginsberg, voorzitter van Match.com. "Maar misschien is het iets gemakkelijker om te lopen in een kamer vol mensen ontmoeten en praten."

Online dating, zo lijkt het, kan ook geraakt hebben een plateau. Recente gegevens van comScore, een analytics bedrijf, toont aan dat het verkeer over de 10 meest populaire dating sites niet toegenomen in het afgelopen jaar. Dit kan onder meer door de stijgende populariteit van mobiele dating apps. Zelfs zo, dating services hebben meestal moeite vasthouden gebruikers. Succesvolle leden die liefde vinden vaak verwijderen van hun rekeningen. Degenen die niet kunnen moe te krijgen na een te veel slechte data, zodat de diensten moeten ze verblinden en te houden rond langer. Dat is waar de sociale gebeurtenissen komen inch

Sommige dating sites en apps zijn voorsprong op de curve geweest als het gaat om face-to-face bijeenkomsten. Grindr, een mobiele app gericht op homoseksuele mannen, eerst verspreid het woord over haar dienstverlening in 2009 door samen te werken met lokale bars aan partijen gooien. Het heeft nu vier miljoen leden. En sites zoals Meetup al lang mensen aangemoedigd om gelijkgestemde individuen voor borrels Corral.

Maar niet elk bedrijf wordt verkocht op het idee van het gooien van mensen bij elkaar in een bar en zien wat er gebeurt. EHarmony, een van de meer gevestigde dating services, zegt dat het heeft geen belang bij af te stappen van de nadruk op een wetenschappelijke benadering.

"We zijn gericht op het verkrijgen van onze leden om zinvolle offline ontmoetingen met mensen die zijn diep compatibel, niet het creëren van grootschalige happy hours", zegt Becky Teraoka, een vertegenwoordiger van het bedrijf.