vrijdag 25 december 2009

Niche Dating Sites

Matt Muro was moe van de online dating scene. De Harvard University computer programmeur voelde de meeste web-based dating sites WERENA € ™ t contact met zijn belangen.

â € OEI aan het doen was wat online dating mezelf, en ik was op een aantal locaties mezelf, en ik wilde iets dat voelde meer natuurlijke, â € Muro said.So Muro gemaakt LifeKnot.com, een online dating site thata € ™ sa weinig beetje MySpace en een beetje Match.com. Het belangrijkste verschil: LifeKnot.com is een plek voor mensen met een zeer vergelijkbare belangen - van parasailing tot bier pong - haak up.Like andere dating sites, Cambridge-based LifeKnot kunnen gebruikers profielen te maken en anderen ontmoeten met dezelfde interesses. Maar die sites vaak ineens te veel activiteiten samen, Muro gezegd. â € œSome activiteiten die u donâ € ™ t normaal vinden op een sociaal netwerk of een dating site, â € zei hij.

Maar met Match.com en MySpace harken in geld, zijn veel kleine start-ups proberen te krijgen in op de actie, het lanceren van online dating sites gewijd aan niche-categorieën. En dat zware druk zou kunnen zijn het creëren van een overvloed van Internet dating diensten.

In de omgeving van Boston alleen al zijn er websites voor alles van Red Sox fans hard rock fans.

LifeKnot omhoog gaat tegen dergelijke sites als Rock NA € ™ Roll Dating - www.rnrdating.com - en MatchingSox.com, een webservice die aansluit collega Sox fans.

â € OEI denk it's € ™ s al oververzadigd, â € zei Rich Savoie, oprichter van Rock NA € ™ Roll dating, waarmee gebruikers zich aanmelden om te voldoen aan de lokale rock shows.

Voor sites zoals LifeKnot, waardoor het in een overvolle markt is sterk, en mond-tot-mond niet langer kan worden enough.LifeKnot, die momenteel biedt al haar diensten gratis, al heeft 12.000 geregistreerde gebruikers. Zelfs zo, Muro onlangs reclame begonnen op de MBTAâ € ™ s Red Line meer interest.Breaking garner in met een nieuw concept is eenvoudig omdat van de technologie. Maar de meeste nieuwe dating diensten waarschijnlijk zal worden overschaduwd door de grote spelers, zei Tim Ferriss, een docent in high-tech ondernemerschap aan de Princeton University.â € œThere zijn nieuwe dating sites die gespecialiseerd zijn in alles van concertgangers voor bergbeklimmers, maar ik verwacht dat wea € ™ ll zien enorme consolidatie als de top drie sites eenvoudigweg toevoegen van de functies die bewijzen populair in kleinere start-ups, â € zei hij.

BostonHerald.Com