dinsdag 10 april 2012

Waarom Kevins Laat je niet Girlfriends


Het vinden van liefde online kan hard zijn - vooral als je de naam Kevin.

Onderzoekers zeggen dat mensen die dating websites hebben minder kans op een relatie met iemand genaamd Mandy, Justin, Chantal en Kevin na te streven, omdat de namen zijn allemaal geassocieerd met onruststokerij.

Alexanders, Charlottes en Jacobs vergaan veel beter, zeiden ze.

Psychologen aan de Humboldt Universiteit in Berlijn de conclusies die na het testen hoe vaak 47.000 dating site leden zouden berichten uit het Engels klinkende vrijers te openen.

Ze werden verzonden zonder foto's - alleen de namen, leeftijden en postcodes.

Die van mensen met een 'minder aantrekkelijk' voornamen krijgen significant minder klikken.

'Mails verstuurd vanaf een Alexander werden aangeklikt op 102 procent vaker dan die van een Kevin,' aldus de studie leider, Jochen Gebauer.

'Alleenstaanden lijkt de voorkeur te geven om alleen te blijven dan af te spreken met iemand die de naam Kevin of Chantal.'

Slechtste Namen voor online dating: Kevin, Justin, Marvin, Dennis, Mandy, Celina, Chantal, Jacqueline, Mark.

De beste namen voor online dating: Jacob, Alexander, Charlotte, Emma, ​​Hannah, Max, Marie, Peter.

Twee andere studies met ongeveer 4.000 en 6.000 mensen aangeboden een grotere selectie van namen vergelijkbare resultaten.

De onderzoekers zeiden dat het 'waarschijnlijk' dat mensen met namen die negatieve connotaties te voeren zou meer tegenslagen in het leven dan mensen met een positief beschouwd namen te lijden, waardoor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde op de koop toe.

Twee jaar geleden, onderzoekers aan de Universiteit van Oldenburg een studie uitgevoerd waaruit blijkt dat leraren vooroordelen toonde ten aanzien van kinderen met namen 'lagere klasse', zoals Kevin en Mandy.

Milostný život osob se zdravotním postižením