zondag 30 mei 2010

Heb je een Dating verslaving?


Door Steve Penner

Overal waar ik weer op de televisie zie ik deze dagen Dr Drew Pinsky popping up bespreken een soort van verslaving of een ander.

Dr Drew, zoals hij zichzelf graag noemen, gastheer van de "Celebrity Rehab"-reeks op VH1. Nu in haar derde seizoen, is de show op dit moment gericht op acht zogenaamde beroemdheden die zogenaamd een seksverslaving.

In vorige seizoenen Dr Drew heeft zich gericht op celebs met alcohol en drugs verslavingen. Hij is een self-bejubelde "verslaving expert," en over een recente talkshow werd hij gevraagd als mensen kunnen worden verslaafd aan bijna alles. Dr Drew's antwoord was dat hij de term 'verslaving' wordt gedefinieerd als een dwangmatig gebruik van vrijwel alles wat schade toebrengt aan de persoonlijke leven, carrière of gezondheid.

Dat brengt mij bij een verslaving die ik denk is zeer reëel: "dating verslaving," en het is niet te verwarren met seks verslaving.

Als de eigenaar van de dating service LunchDates 23 jaar, zag ik vele singles die ik zou classificeren als verslaafd zijn aan dating. Deze waren mensen die voortdurend op zoek naar de perfecte persoon te ontmoeten, het gevoel dat er altijd iemand is die net iets beter dan de persoon die hij of zij op dit moment misschien wel daten. Na een tijdje, velen van hen raakte verslaafd aan de zoektocht zelf.

Ik weet dat ik al eerder gezegd dat het vinden van iemand om een lange-termijn relatie met (en misschien om te trouwen) is een spel van nummers, en men moet halen, moeten zo veel mogelijk mensen.

Maar het probleem vandaag is dat omdat er zoveel single, gescheiden en verweduwde mensen in de dating wereld, en omdat van de prevalentie van matchmaking en online dating diensten, samen met diverse activiteiten gericht op singles, kan vrijwel iedereen zet zich in een positie te ontmoeten en datum meer in aanmerking komen mensen in een week dan iemand die een eeuw geleden zou hebben ontmoet in een jaar!

Daarom, en omdat het zo gemakkelijk is om ten minste te krijgen eerste data van vandaag, is het steeds gemakkelijker voor mensen verslaafd raken aan het hele dating proces.

Wat voor soort persoon heeft de neiging om een dating verslaafde? In het algemeen is overwegend (maar zeker niet uitsluitend) mannen ouder dan 40, die vinden het zo veel makkelijker om vrouwen te ontmoeten dan toen ze jonger waren. Als mannen ouder worden van hun Dating Quotient stijgt, en voor velen van hen is het alsof je de spreekwoordelijke 'kind in de snoepwinkel. "

Ik interviewde een aantal mannen, die vertelde hoe moeilijk het voor hen was om vrouwen uit te gaan met, toen zij werden op de middelbare school of universiteit of in hun 20s. Een gescheiden man met name vertelde me dat nu dat hij in zijn midden jaren '50 (en ook zeer succesvol), hij ging heel erg kieskeurig. Hij gaf toe dat eigenlijk in een zin was hij gaan 'wraak' voor de vrouwen die hem had afgewezen toen hij jonger was te krijgen. Als een vrouw was niet precies wat hij zocht, zou hij haar af te wijzen (waarschijnlijk voordat ze hem afgewezen).

Deze man was een klassiek geval van iemand met een dating verslaving. Hij was een lid van LunchDates voor meerdere jaren, bleef hij opnieuw het lidmaatschap, en bleef bijeen vrouw na vrouw, en bleef nooit in een relatie voor meer dan een maand of twee.

Vandaag mannen zoals hij zich ook aanmelden voor online diensten, zoals Match.com of eHarmony.com, en frequente diverse singles evenementen per maand. Daarom is het zeer eenvoudig voor hen om elkaar ontmoet op drie verschillende vrouwen per week.

Zo'n man zou voldoen aan een vrouw met wie hij veel gemeen heeft en aantrekkelijk vindt. Maar dan ontdekt hij een lichte fout, misschien is hij dol op skiën en ze niet, of ze is een beetje korter dan hij zou willen.

In zijn gedachten die hij voornemens is nog steeds bij het zien van haar terug, en aan het einde van hun eerste afspraakje is hij helemaal oprecht toen hij haar telefoonnummer heeft en zegt dat hij zal zeker haar bellen.

Nu is het een paar dagen later, en hij is dwangmatig trollen door enkele van zijn online wedstrijden (misschien stiekem in zijn kantoor) en komt over foto's van een ander aantrekkelijk, maar langere vrouw die beweert dat ze is een zeer productief skiër. Is hij volgen door met zijn belofte om de eerste vrouw, of als een verslaafde achter de perfecte hoge gesprekskwaliteit, heeft hij e-mail naar de online vrouw en plannen maken om haar plaats te zien in het weekend? Wat denk je?

Natuurlijk kon hij nog wel de eerste vrouw op een andere avond. Maar dan herinnert hij zich dat hij is geregistreerd voor een speed dating event op vrijdag nacht, en hij fantaseert dat hij zojuist iemand te ontmoeten kan er zelfs nog beter.

Oh, en herinnert hij ook heeft hij het telefoonnummer van een werk van collega's vermoedelijk zeer aantrekkelijke zus, dus besluit hij om plannen te maken om haar te ontmoeten voor de brunch op zondagmorgen. Dan is er dat kunst tonen dat hij zondagmiddag aanwezig, waar hij weet dat er zal een overvloed aan alleenstaande vrouwen in aanmerking komen.

Sommigen van u kunnen denken dat dit scenario belachelijk klinkt, maar ik kan u verzekeren dat er veel verslaafden uit die er die gaan door dit soort beslissingen per week.

(Ik zou kunnen toevoegen dat er ook genoeg vrouwen die zijn geworden dating verslaafden. Deze zijn meestal zeer aantrekkelijke vrouwen die geen probleem vinden mannen die willen ze tot op heden.)

Ik kan me herinneren vele malen op mijn dating service toen een van mijn adviseurs hebben gemeld dat zij het volgende gesprek met een cliënt:

Counselor: "Zo, hoe was je lunch date met Sue?"

Klant: "Het was geweldig, we hadden echt een leuke tijd. Ze is heel schattig. "

Counselor: "Wil je haar weer zien?"

Klant: "Uhhh, weet ik niet misschien weet." (Pauze) "Dus je hebt een andere wedstrijd voor mij?"

Veel mensen met een verslaving dating vinden het moeilijk om het zoeken te beëindigen, zelfs wanneer ze betrokken raken bij een relatief serieuze relatie. Dus na een monogame met een persoon voor een paar maanden, wanneer de eerste verliefdheid begint te vervagen (misschien dat hij of zij een aantal fatale fout detecteert), het dwangmatig kriebelen om terug te keren naar de jacht terugkomt.

Misschien is die persoon misschien zelfs de relatie een tijdje blijven, zelfs na het oppakken van de telefoon en belt zijn dating-service counselor en riep in een opgewonden stem: "Neem mijn lidmaatschap af te houden! Iedereen veel de laatste tijd is meedoen? "