zondag 5 december 2010

Online Dating Soars als de temperatuur Plunge


Door Will Smale

Zoals Big Chill van het Verenigd Koninkrijk toont geen teken van einde, mensen lijken te willen om de temperatuur met een beetje van online romantiek te verhogen.

Met miljoenen Britten niet in staat om het te maken in het werk als gevolg van de sneeuw en ijs, een van de onvoorziene effecten is een gerapporteerde stijging van het aantal mensen dat het verkennen van de website dating agentschappen.

Stuck thuis en vervelen overdag televisie, zijn eenlingen schijnbaar aandacht gaan besteden aan het vinden van een nieuwe partner via hun laptop, met twee van de grootste online in het VK dating sites zowel de rapportage van een grote toename van het verkeer in de afgelopen twee dagen.

Mysinglefriend.com zegt bezoekers van haar website steeg met 55% alleen op dinsdag, met de drukste tijd komt op 1500 in plaats van de traditionele 2200.

Ondertussen rivaliserende site Singles365.com zegt dat het aantal bezoekers groeide 27% in heel dinsdag en woensdag in vergelijking met een jaar geleden.

"Icebreaker"

"Januari is toch onze drukste maand, zoals veel alleenstaande mensen maken er hun nieuwe jaar de resolutie om een partner te vinden", zegt woordvoerster Katie Singles365.com Möwe.

"Toch heeft de toename van het verkeer over de afgelopen twee dagen is zeer ongebruikelijk, als typisch zijn rustige dagen voor ons - we zijn meestal de drukste in het weekend.

"We kunnen alleen maar zet deze neer op het slechte weer betekent dat er meer mensen blijven thuis. Zagen we een vergelijkbaar beeld als we sneeuw was vorig jaar, maar uiteraard is het weer een stuk slechter op dit moment, zodat de toename is veel sterker. "

Sarah Beeny, oprichter van Mysinglefriend.com, zegt de sneeuw was "blijkt een ijsbreker voor alleenstaanden wordt er uit".

"Januari is altijd onze drukste maand, maar deze toename in het verkeer is ongekend."

Big business

De grote toename van mensen met behulp van dating websites komt op een moment dat de industrie is al booming.

Volgens een studie van marktonderzoeksbureau Forrester Research-groep, is het aantal Britten betalen om online dating agentschappen gebruik te stellen om van de 2,6 miljoen mensen in 2006 te groeien tot zes miljoen in 2012, het creëren van een omzet van ongeveer 368m.

Deze enorme stijging is gekomen als meer volwassenen een computer kunnen omgaan, de oude stigma in dienst trad bij dating agentschappen is verdwenen, en de mogelijkheid om een agentschap te sluiten via een laptop maakt mensen meer comfortabel en vol vertrouwen om een duik te nemen.

Het is echter niet alleen de traditionele dating websites die melding van een grote toename in het bedrijfsleven in de afgelopen paar dagen.

IllicitEncounters.com - een website die een platform voor getrouwde mensen om zaken te regelen biedt - zegt dat het kreeg een record aantal nieuwe leden op woensdag, met de meerderheid afkomstig uit gebieden van het land zwaarst getroffen door de extreme weersomstandigheden, met inbegrip van Hampshire, Berkshire, en de rest van West Country.

Het bedrijf zegt dat de afgelopen zes dagen als een geheel, 2.567 nieuwe leden, 37% meer dan gebruikelijk is opgedaan, en als resultaat is nodig over te nemen extra personeel om te gaan met de drukte.

"In het licht van deze cijfers, zou ik geïnteresseerd om te zien hoeveel die werken vanuit huis werk daadwerkelijk gedaan", zei woordvoerster Sara Hartley.

Maar met het slechte weer door te zetten in de volgende week, veel mensen die hebben een potentiële nieuwe partner via een dating website kan zijn dat ergens wachten voordat zij daadwerkelijk kunnen ontmoeten voor hun eerste afspraakje.