vrijdag 3 december 2010

Persoonlijke Ad - Love And Death


Verliefde tieners uit Canada, werden ze vliegen zuidwaarts naar elope en een nieuw leven in de Verenigde Staten te beginnen.

Hun plan was om een kleine greppel, gehuurd Cessna in een afgelegen meertje hier in de Flathead Valley in het noordwesten van Montana. Ze hadden verpakt in een rubberboot en extra kleding in waterdichte zakken, samen met ongeveer $ 20.000 in contanten.

Het meisje verdronk.

Dianne Babcock, 18, van Vancouver, BC, zonk met het vliegtuig naar de onderkant van Bitterroot Lake. Als sheriff afgevaardigden haar uit het water gevist van 244 meter van het water, ze had nog steeds haar veiligheidsgordel om. Dat was 24 jaar geleden.

De jongen verdween.

Jaroslaw "Jerry" Ambrozuk, 19 in 1982, vluchtte met zijn extra kleding en het geld, dat was ingetrokken uit sparen van de jonge vrouw gehouden in Vancouver, volgens Flathead County Sheriff James R. Dupont.

En Ambrozuk bleef verdwenen - ". America's Most Wanted", zelfs na beschuldiging van doodslag door nalatigheid werden ingediend tegen hem, zelfs na featured op twee afleveringen van

Tot eind augustus. Dat is toen de politie in Plano, Texas, een rijke voorstad van Dallas, hij gearresteerd in zijn huis. Er was een 70.000 dollar Dodge Viper in zijn oprit en een zwembad in zijn achtertuin.

Hij had zijn weg gevonden naar Texas slechts een paar dagen nadat het vliegtuig zonk in Montana. 23 jaar, had hij gebruik gemaakt van een generieke Amerikaanse naam, Michael Lee Smith.

Hij was single. Voor de afgelopen zes jaar was hij woonachtig in Plano op een brede woonstraat dat een buurman beschreven verslaggevers als die lijkt op Wisteria Lane in "Desperate Housewives", met grote huizen, grote auto's en jonge moeders thuis. Hij naar verluidt liep een bedrijf uit zijn huis ontworpen dat computers voor raceauto's.

Smith vertelde de politie zijn echte naam was Ambrozuk en vroeg om een advocaat. Eind vorige maand, een Montana hulpsheriff haalde hem terug naar Kalispell, waar hij wordt vastgehouden zonder borgtocht. Hij is te wijten in de rechtbank op donderdag aan te gaan een middel op de nalatige-moord te laden.

Een persoonlijke advertentie op Yahoo, zo lijkt het, deed hem binnen

"Een paar dingen over mij: Ik ben eerlijk en niet of spelletjes spelen bedriegen," Ambrozuk, alias Smith, schreef in een man-zoekt-vrouw advertentie die is geplaatst tot eind augustus. Hij somde zijn leeftijd als 34 in de advertentie, hoewel hij is 43. "Ik geloof ook dat er mensen zijn die je tegenkomt in je leven die heel speciaal, maar er zijn heel weinig van hen die je kunt bellen 'ziel-mates.' "

Een vrouw die anoniem blijft lees de advertentie en ontmoet de man die het schreef. Hij vertelde haar dat zijn echte naam en zijn echte geboortedatum. Ze Googled hem en vond een jaar oude online verhaal van de Daily Inter Lake, een krant hier in Flathead County, over het mysterie van het meisje op de bodem van het meer en de jongen die verdwenen. Ze belde Dupont in Kalispell op 28 augustus.

"Ze was heel legitiem klinkende en wist dingen die alleen Jerry had kunnen weten", zegt Dupont, 59, die van plan met pensioen te gaan aan het eind van dit jaar en wiens carrière was boos door zijn lange jacht naar Ambrozuk. Binnen twee dagen, Plano politie had Ambrozuk met handboeien om.

Als een hulpsheriff, Dupont was op Bitterroot Lake, waar Babcock werd opgetrokken. Ze was mooi, met lange bruine haren, herinnerde hij zich, en de koude, diepe water had bewaard haar schoonheid. Haar gordel was bevestigd, de gesp binnenstebuiten gekeerd, maar het was niet vastgelopen. Hij gemakkelijk unsnapped het. Haar sleutelbeen had gebroken, maar hij zei dat er geen indicatie - haar vingernagels waren gebroken, haar handen krasvrij - dat had ze in paniek en vochten om te proberen de riem los te maken. Een autopsie bleek dat ze was verdronken, maar ook sporen aangetroffen van een recente abortus, Dupont gezegd.

"Hij wist zich eruit te komen, maar hij slaagde er niet in om haar eruit te komen", zei Dupont. "Waarom heeft hij lopen, en waarom is hij verdwenen 24 jaar? Wat diep, duister geheim heeft hij dat hij niet iedereen te weten willen?"

Antwoorden op die vragen kunnen ontstaan als Ambrozuk behandelt de misdrijf belast doodslag door nalatigheid. Veroordeling kan resulteren in een 10-jaar gevangenis. Hij staat ook voor de federale heffingen met een frauduleus Amerikaans paspoort.

Ambrozuk, die naar Canada emigreerde uit Polen op 12, nog een poging gedaan om de dood van zijn vriendin uit te leggen aan ten minste een persoon. In de weken tussen de crash en de ontdekking van haar lichaam, plaatste hij een aantal gesprekken - uit Montana, uit New York en van Dallas - naar een vriend in Vancouver.

Die vriend aangemelde de Royal Canadian Mounted Police, en toen de laatste oproep kwam, uit Dallas, op 11 september 1982, het werd opgenomen. De kruipend 71-pagina transcript suggereert dat Ambrozuk, een beginnende piloot, had een hash van de landing in Bitterroot Lake gemaakt.

Vliegen in Montana van British Columbia op een "pikdonkere" nacht, werd hij met behulp van instrumenten, ontwijken canyons en niet kon zien het meer voordat het vliegtuig raakte het water en omgedraaid, zei hij. "Ik ben niet zeker welke richting ik uit kwam," zei Ambrozuk, maar hij zei dat binnen drie of vier seconden was hij vrij van zijn veiligheidsgordel en buiten het vliegtuig, die begon te zinken.

Zijn vriendin was ondersteboven in haar stoel, en "ze zei dat ze niet kon de band opstijgen," zei hij. Hij zei dat hij kon haar niet redden voordat het vliegtuig ten onder ging.

Hij deed geen melding van in dat telefoongesprek hoe hij erin slaagde om zijn bagage en het geld uit van een snel zinkende vliegtuig te halen.

Meer dan wat dan ook, dat zijn de vragen beantwoord Dupont wil - samen met de reden waarom de 19-jarige rende weg naar Texas, veranderde zijn naam en bleef weg totdat de politie klopte op zijn deur.

 © 2006 The Washington Post Company

Regole di Incontri