dinsdag 26 april 2011

Gedesillusioneerd online daters beurt om koppelaars


Online daters, teleurgesteld door potentiële partners liegen over hun leeftijd, gewicht of burgerlijke staat, wenden zich tot professionele koppelaars liefde te vinden.

In plaats van het nemen van risico Pot Luck online, chief executives, entertainers en politici zijn onder degenen betalen duizenden dollars om matchmakers om discreet "headhunten" en dierenarts de perfecte partner.

"In de oude dagen kunt u uw uitgebreide familie had, of in sommige samenlevingen een echte matchmaker, proberen om iemand voor u te vinden", zegt dating deskundige Mary Balfour.

"Tegenwoordig mensen hebben een persoonlijke matchmaker op dezelfde manier zouden ze een personal trainer hebben," zei ze op haar tekening de maan naar beneden bureau in Londen Adam en Eva Mews.

Het stigma van online dating is afgenomen sinds Internet dating sites hebben bliksemschichten vliegen in de wereld van romantiek en een revolutie in de manier waarop mensen gevonden partners.

Websites nu in overvloed voor hetero, homo, joodse, christelijke, gehandicapten of miljonair daters, maar de cijfers tonen een groot deel van mensen die op zoek naar liefde in cyberspace zijn gedesillusioneerd.

"Zoveel mensen hebben nachtmerrie ervaringen gehad met mensen verkeerde voorstelling zelf," zei Christie Nightingale, directeur van New York gevestigde Premier Match LLC.

Nachtegaal zei ongeveer 80 procent van haar klanten had geprobeerd online dating vóór hun komst naar haar met gruwelverhalen.

De online dating-industrie is lucratief, afgehaspeld in ongeveer $ 500 miljoen in de Verenigde Staten en ongeveer 160 miljoen euro ($ 203 miljoen) vorig jaar in Europa, aldus JupiterResearch.

Uit een enquête eerder dit jaar door Pew Internet & American Life Project blijkt dat ongeveer 16 miljoen Amerikanen hadden een online dating website gebruikt.

Maar terwijl 52 procent zei dat ze hadden overwegend positieve ervaringen, 29 procent gemeld negatieve ervaringen.

"Een percentage van mannen die ik ontmoet online waren absolute freaks. Ik denk niet dat een van hen waren de gekke bijl man type, maar als je had ontmoet ze ergens anders zou je ze niet aanraken met een vaarboom," zei London verpleegkundig manager Joanna Haworth, 36.

"Sommigen zullen misschien foto's hebben gebruikt van drie jaar geleden, toen ze werden drie stenen lichter. Een man bracht de hele tijd te praten over zijn ex-vrouw. Hij was nog steeds wanhopig verliefd op haar."

Don't Mention The EX

Pronken met een album vol van de bruiloft uitnodigingen van de voormalige klanten, Balfour zei dat haar matchmaking service had gehaald in het afgelopen jaar voor klanten bereid om de schaal uit tot 8.000 pond ($ 15,000) in de hoop van een "happy end."

Haar bureau heeft een team van vrouwen te doorzoeken sociale en zakelijke evenementen voor potentiële wedstrijden.

Nachtegaal hand outs van een lijst van "do's en don'ts" naar haar klanten voordat ze kop eraf voor data - zoals uitschakelen van uw mobiele telefoon en praten niet over ex-partners.

Sommige top-end Amerikaanse matchmakers - die heffing tot $ 25.000 - organiseren ook makeovers en relatie coaching voor cliënten.

"In New York, Londen, Los Angeles of Tokio, waar er veel meer geld en de demografische niche markt is professioneel singles in hun jaren '30 en '40, ze echt een all-inclusive, persoonlijke service wilt," zei Lisa Clampitt, co- oprichter van de VS gevestigde Matchmaking Instituut dat ook treinen matchmakers.

Ontgoocheld over online dating en willen zo veel energie gestoken in het vinden van een partner als hij deed om zijn carrière, Los Angeles product ontwerper Bill Conley aangemeld voor relatie seminars op matchmaker Julie Ferman's Cupid's Coach agentschap.

"Los Angeles is de tempel van de uiterlijke verschijning. Iedereen heeft een goede baan zichzelf te verbergen onder een veel glans, dure kleding en plastische chirurgie", zegt Conley.

"Ze past u meer over een persoonlijkheid niveau, niet wetenschappelijk, het is meer een traditionele matchmaking rol. Ik vertelde haar veel over mezelf, de dingen die belangrijk waren voor mij," voegde hij eraan toe.

Een recente Amerikaanse rechtszaak gewezen op de mogelijke valkuilen van cyberspace dating.

In een eerste voor de dating en relaties industrie, de Amerikaanse online dienst True.com aangekondigd een mijlpaal civielrechtelijk vervolgd overwinning in oktober tegen een veroordeelde misdadiger en zedendelinquent uit Californië, die verkeerd zelf online.

"Bijna overal mensen zelf verkeerd in online dating, je weet nooit wat je krijgt. Ik merkte dat ik zat te kletsen met iemand die eindigde als in een cybercafe in Nigeria en probeerde me los te peuteren voor $ 300," zei Conley, 42.

Copyright  © 2006 Reuters Limited.

Ludzie mówią "kocham cię" szybciej niż kobiety, wynika z badania