woensdag 22 juni 2011

Te veel keuzes A Bad Thing For Speed ​​Dating, Studie Zegt


Door Lorianna De Giorgio

Het oude adagium dat ras is het kruid van het leven valt in dovemansoren als het gaat om speed dating, een nieuwe studie uit het Verenigd Koninkrijk werd aangevangen.

In de maart editie van het tijdschrift Biology Letters, vonden de onderzoekers dat speed dating zelden leidt tot succesvolle dating verbindingen.

Ze vonden speed dating biedt te veel onnatuurlijke keuzes, waardoor mensen om te voorkomen dat het nemen van beslissingen of, vaker wel dan niet, laat een dergelijke gebeurtenis single.

Marco Francesconi, een hoogleraar economie aan de universiteit van Essex, en collega Alison Lenton, een docent bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Edinburgh, ontdekt dat mensen kunnen alleen maar zo veel verscheidenheid hanteren voor hun besluitvorming vaardigheden breken.

"Een van de redenen heeft te maken met onze beperkte vermogen om te gaan met 'te veel' informatie ', Francesconi vertelde de Star in een e-mail interview. "Er is een 'gebonden' aan hoeveel we kunnen nuttig verwerken en rekening houden in onze beslissingen (of ze verwijzen naar onze chocolade consumptie of onze partner keuzes)."

Buiten dat gebonden, extra beschikbaarheid van chocolade, maar ook van vrienden, overbodig of zelfs schadelijk zijn voor onze neiging om uit te kiezen, zei hij.

Francesconi en Linton kwamen tot hun conclusies na analyse van de beslissingen van 1870 mannelijke en 1868 vrouwelijke deelnemers in meer dan 80 commercieel geleide speed-dating evenementen. De singles gerapporteerde hun leeftijd, lengte, gewicht, opleiding, beroep, religie en rookgewoonten.

Bij elk evenement, de deelnemers de leden van het andere geslacht kwam op drie minuten data. Zij hun beslissingen gemeld binnen 48 uur.

Naarmate het aantal opties toe, vonden de onderzoekers, het aantal wedstrijden af. Mannen maakten meer keuzes dan vrouwen, maar over het algemeen het merendeel van de deelnemers liet de speed-dating events single.

De auteurs concludeerden dat er te veel variatie leidt ertoe dat mensen uitstel van beslissingen.

"In contexten waarin de tijd is een beperkte hulpbron, keuze variëteit. . . is verwarrend en potentieel schadelijk zijn voor de keuze kwaliteit, "schrijven de auteurs in de studie te veel van het goede? Variatie is verwarrend in partnerkeuze.

"De beperkte rationaliteit waarmee we de informatie verwerken (ongeveer mates), die we ontvangen kunnen lange wortels hebben in onze evolutionaire geschiedenis, waarin we meestal slechts blootgesteld aan een beperkt aantal potentiële partners," zegt Francesconi.

"Het kan ook te maken hebben met het feit dat we normaal gesproken zou kijken naar een aantal belangrijke kenmerken die goed overzicht van de aard van de partner (of het goed) zijn we van plan om te overwegen om een ​​voorstel (of een aankoop)."

Bijvoorbeeld, mensen letten alleen op waarneembare kenmerken zoals leeftijd en gewicht en het gebruik van deze eigenschappen om hun beslissingen te begeleiden. Maar op een gegeven moment hun vermogen samen te stellen al deze stukjes informatie zwakker wordt, wat leidt tot slechte keuzes of helemaal geen keuzes op alle, zei hij.

Melissa Seifert, mede-oprichter van Oakville op basis van speed-dating bedrijf Single in de Stad, die de gebeurtenissen in Toronto houdt, niet mee eens.

"Hoe meer mensen je ontmoet, de betere kansen je hebt om aan iemand die je geïnteresseerd bent in," zei ze.

Elk van haar speed-dating events laatste vier minuten en houdt 20 tot 25 mensen. Speed ​​dating versmalt de kans dat je een passende match te voldoen, omdat de dater in staat is om gelijkgestemde, aangepast aan de leeftijd singles in een gastvrije omgeving te ontmoeten, Seifert gezegd.

En in tegenstelling tot online dating, speed dating zorgt voor directe face-to-face communicatie te beoordelen of er op zijn minst een fysieke verbinding vroeg in de mogelijke relatie.

"Speed ​​dating is een individuele zaak," aldus Seifert, die is een speed dating succesverhaal zichzelf: Ze ontmoette haar man tijdens een evenement een paar jaar geleden.

15 Signs Sei Meant to Be Together