maandag 25 juli 2011

Liefde is blind in pikzwart restaurant


Liefde is blind - maar in dit geval, dus waren de geliefden, de obers en alle andere gasten op de blind date in het donker.

Advocaat Dennis Cohen dacht dat de "Dining in the Dark 'avontuur aangekondigd als een drie-gangenmenu geserveerd in een pikzwarte eetkamer door blinde obers zou zorgen voor een intrigerende aftrap voor romantiek.

Gehouden in een feestzaal op een hotel in Los Angeles, het culinaire en zintuiglijke evenement biedt volslagen onbekendheid, anonimiteit en gastronomische gerechten - maar wordt niet aanbevolen voor iedereen die bang voor het donker.

"Ik zette een advertentie op (online netwerk website) Craig's List praten over de plaats en zeggen: 'Zou het niet leuk om te ontmoeten op een blind date en laat het echt een blind date?" Cohen vertelde Reuters.

Diners bij de eens-een-week restaurant genaamd "ondoorzichtige" zijn geleid in een pikdonkere eetkamer bij de blinde obers die optreden als hun gidsen voor de avond.

"Oh mijn God, het is echt donker! Ze zijn niet gek, het is echt donker!" lachte ober Michael Headley, het nabootsen van een typische eerste reactie door klanten.

Het idee van het eten van een diner in volslagen duisternis kan stoten velen als vreemd, zo niet ronduit onaangenaam.

Maar het concept al heeft bewezen populair onder de Europeanen in steden als Berlijn, Parijs, Hamburg en Zürich, en de algemene reactie is enthousiast, zegt Ben Uphues, het evenement in Los Angeles producent.

"Het idee erachter is om de ziende persoon biedt een ervaring die ze nooit hebben in hun leven," zei Uphues.

DARKNESS overdondert SOMMIGE DINERS

De slappe lach en zenuwachtig titters van de mensen niet gewend aan het donker uiteindelijk worden vervangen door luidruchtigheid als gasten aan te pakken de uitdaging van de consumptie van hun voedsel in het donker - maaltijden worden vooraf gekozen in de verlichte lobby.

Headley, 42, en andere obers Leid borden en glazen in de diners 'handen.

Elke keer in een tijd, zei Headley, een mecenas zal ontsnappen naar de badkamer en weigeren om terug te keren naar hun tafel.

Een voormalig buurthuis regisseur die zijn gezichtsvermogen verloor twee jaar geleden van glaucoom, Headley zei dat hij niet kon werken te vinden voor Uphues contact op met de Braille Instituut.

"Dit is iets wat ik zou kunnen doen met de vaardigheid niveau I had", aldus Headley, die geniet van gelukkige gasten serenade met nummers als "Happy Birthday" of "When I Fall In Love." "Het gaf me het vertrouwen om te beginnen met andere dingen te doen."

Naast het diner rollen die altijd hun weg naar de grond te vinden, slechtzienden gasten niet zo veel van een puinhoop achterlaten op hun tafels zoals men zou verwachten, Uphues gezegd.

Cohen, die voelde zich helemaal comfortabel in het donker, zei dat hij erin geslaagd om champagne voor zijn date gieten zonder te morsen op haar, maar sommige gasten vonden het moeilijk om vorken en voedsel aan te sluiten.

"Je leert hoeveel u vertrouwen op uw gezichtsvermogen voor het snijden van voedsel en ervoor te zorgen dat er iets op je vork", zegt Russ Hemmis, een vastgoedbelegger met zijn vriendin. "Maar ik kan tenminste mijn neus ophalen, zonder dat iemand het merkt."

Cohen's datum, Avril Cunningham, zei dat de duisternis moedigde met betrekking tot haar mysterieuze metgezel "op een ander niveau."

Blijkbaar werkte het de magie. Het echtpaar - die ogen op elkaar voor het eerst terug in de lobby na de maaltijd - hebben plannen voor een tweede datum.

"Ik ga haar eten klaar te maken", zegt Cohen, toe te voegen, "ik haar vertelde dat ik zou blinddoek haar."

Copyright  © 2006 Reuters Limited.

Speed ​​Dating Surival Neuvonta