donderdag 14 juni 2012

Dating in het district


Lawaai van de straat vult de achtergrond als Sam Yagan spreekt snel in zijn mobieltje. Hij heeft een talent voor efficiëntie. Hij is een dating katalysator, een zelfbenoemde En afgelopen februari, zijn dating website "geeky wiskunde vent." - OkCupid - ingelogd 1,3 miljoen unieke bezoekers.

Dus toen het tijd om uit te vinden hoe om mensen te ontmoeten kwam, zijn naam bovenaan de lijst van mensen om te bellen.

De meeste Washingtonians zijn vaak workaholics, transplantatie of een combinatie van de twee. Met een bevolking zoals die, worden enkele mensen in het nadeel als het gaat om ontmoeting met een potentiële partner.

"DC is - veruit - de meest actieve [op OkCupid] op een per hoofd van de bevolking", Yagan zegt. "Andere steden niet eens in de buurt komen."

Meer dan 10 procent van de bevolking van DC's zijn actieve gebruikers op de site, volgens de Yagan de gegevens, en 75 procent van de gebruikers is jonger dan 35.

Of u wilt de technische route, of een meer traditionele weg te nemen, is er een basisprincipe om te onthouden: "Je kunt het niet te serieus te nemen," Yagan beweert. "Mensen raken zo tot liquidatie over."

In plaats van bang is voor afwijzing, accepteren dat volume erg belangrijk is: De kans dat de eerste persoon die je ontmoet gaat de een voor u laag is, zegt Yagan, die een graad behaalde in wiskunde en economie aan Harvard, en ging later op de te ontvangen een MBA aan de Stanford Business School. "De helft van de strijd dwingt jezelf om uit te gaan en mensen te ontmoeten."

Dus, waar zijn de beste plaatsen om andere liefde-zoekers te vinden in de wijk?

Of het nu een post-werk plengoffer grijpen bij Off the Record bar in de Hay-Adams hotel, of het aansluiten van uw laptop op Tryst in Adams Morgan, waar solo mensen kijken is gebruikelijk liften de last van de kwetsbaarheid en maakt het ontmoeten van mensen voelen zich minder gedwongen .

Op Tryst, zijn een mengelmoes van banken, stoelen en tafels verspreid voor maximaal comfort. Gratis Wi-Fi kunt u werken (of surf op Facebook), terwijl u geniet van een kopje koffie, thee, snack of een alcoholische drank. Gelegen aan de vaak hectische 18th Street in Adams Morgan, Tryst is een oase.

Tia Scagliarnini, de front-of-the-house manager, wil dat de bar en het cafe te zijn een ontspannende plek voor mensen die noch thuis, noch werk, zei ze.

"We streven ernaar om een ​​gemeenschap te bevorderen, en het een plek waar mensen zijn toegankelijk te maken."

Het klantenbestand is divers, voegde ze eraan toe: Studenten schrijven promoties of scripties, boekenclubs, journalisten, kunstenaars en ondernemers van allerlei pluimage. Tryst heeft ook een happy hour zeven dagen per week en live jazz op maandag, dinsdag en woensdagavond.

"[Tryst] kan zijn wat je wilt dat het echt, 'zei ze. "We zijn altijd vol met mensen, zodat u nooit het gevoel alleen of schaduw."

Maar als je iets meer presidents-, hoofd in het konijnenhol hunkeren naar de kelder van de Hay-Adams hotel.

Binnen het gooien van afstand van het Witte Huis, kan karikaturen van de politieke cultuur van Washington te zien in het kabaal. Een terugkeer naar een DC van weleer, deze klassieke bar is een plek om te worden "gezien en niet gehoord", zegt Andrew Welch, de voedsel-en drank-directeur van de Hay-Adams hotel.

Wat betekent dat precies in,?

"De naam van de bar spreekt voor zich," zei Welch. In wezen, wat er gebeurt bij Off the Record blijft off the record.

De nabijheid van het centrum van de politieke, zakelijke en advocatenkantoren brengt in een aantal grote namen, en Welch strekt tot handhaving van de kwaliteit ervaring waarvoor de bar staat bekend. De omgeving stimuleert ontspannen gesprek - de kamer is uitgerust met een open haard - en een grote specialiteit cocktail lijst is de kers op de taart.

Wat gebeurt er als u uw zinnen gezet op een hangplek?

"Je moet uw zoekcriteria uit te breiden", legt OkCupid's Yagan, waarvan de site maakt gebruik van wiskundige vergelijkingen om te bepalen wedstrijden, in plaats van de psychologie - die de basis vormt van andere dating sites.

"We hebben de manier veranderd waarop dating werkt," voegt hij eraan toe. De meeste mensen, zegt hij, zich beperken tot alleen het zoeken naar mensen die passen in hun vooraf bepaalde notie van een perfecte partner: een politieke overtuiging, leeftijd of andere eigenschap.

"Mensen zeggen dingen als: 'Oh, ik zou nooit iemand vier jaar jonger dan ik nu toe.' Echt waar? Waarschijnlijk heb je dat zou doen. "

Op plaatsen die een sfeer en cultuur allemaal hun eigen hebben, slaan een praatje en het vragen om Twitter iemands handgreep is eenvoudig. En je weet nooit wat er van komen.

Scagliarnini, de manager van Tryst, zei dat ze onlangs een reservering voor een man op een zaterdagavond - dat is altijd een no-no, als gevolg van hoe druk het cafe kan zijn. Maar dit was een speciale gelegenheid: hij had ontmoet zijn huidige vriendin in willekeurige volgorde op een bepaalde bank - en hij wilde voor te stellen op dat zelfde stukje van spaarzaamheid meubilair op dezelfde avond twee jaar later.

Ze zei ja.

Adult Dating till Wave Av Ensamhet