vrijdag 28 september 2012

Waarom is het zo moeilijk om te scoren?


Door Denise Ryan, Vancouver Sun

De vrouwen aan de achterkant tafel van de Bottleneck bar op Granville Street is een cluster van lange lokken, funky accessoires, een mix van gelooide en eerlijke, natuurlijke atletische lichamen en discreet gedept lipgloss. Het gesprek over de onmogelijkheid van het vinden van man-liefde in Lotus Land afgeketste tussen luid gelach en doordachte reflectie tot de tafel gaat stil en het onderwerp uiteindelijk zinkt, als een steen gegooid in een onmogelijk donkere wensput.

"Dit is niet een luchthartige probleem", zegt Jodi Derkson. "Er is een ernstig probleem hier."

Dit is Vancouver, de vrouwen uit te leggen, in conversatie steno dat boekdelen over alom waargenomen van de stad tekortkomingen voor rechte daters spreekt. (Van hetzelfde geslacht dating in Vancouver heeft zijn eigen set van kansen en uitdagingen die een heel ander artikel garandeert.)

Voor veel singles, worden de stapstenen naar verre kust van de liefde gebroken of ontbreekt - de waarderende of uitnodigende glimlach, informele gesprekken raakte op straathoeken, in bars, restaurants, supermarkt line-ups en online dating aanbod slechts een klein zwembad van verwarde en verwarrende mogelijkheden .

"Ik weet niet wat het probleem hier is," zegt Jody Radu. Op 46, Radu is lang en sierlijk, met een lieve glimlach en een sexy rock-chic stijl. Radu eenmaal is getrouwd, heeft geen kinderen en een carrière in de entertainment industrie die haar brengt dagelijks in contact met enkele van de grootste kunstenaars muziek's. Ze is gelukkig met haar leven. Niet sleets, geen harde randen, geen duidelijke bagage. Maar als het gaat om een ​​echte, bevredigende relatie - minnaar, vriend, partner - er is een kloof.

Het is raadselachtig.

"Ik praat met iedereen, ik heb online geweest, probeerde alle websites, maak ik vergoedingen, ook. Ik ben al aangetrokken tot mensen die niet paste mijn 'type': misschien iemand is niet goed aan de telefoon, misschien zijn ze niet goed op e-mail, misschien het was gewoon niet een goede foto. Misschien is de chemie zal er in eigen persoon. "

Voor al haar inspanningen online, is er sprake van een nul compatibiliteit uitkomst. Voor een leeuwerik op een avond, ze geplaatst persoonlijke advertentie op Craigslist. De volgende ochtend had ze tientallen reacties. Ze gevolgd door e-mailcontacten. De meeste van de jongens wilde haar foto voordat u verder gaat. Zodra ze zagen, hun foto's begon komende inch Radu schudt haar hoofd. "De jongens waren misleidend. Een out-of-vorm 60-jarige? Nee, dank je. "

Voor de laatste paar maanden, sinds Vancouver tijdschrift de eerste-namen-only artikel "Heeft Vancouver Mannen Suck?" ("Ja" was het enige antwoord dat gelezen kon worden tussen de regels door) liep, is de vraag hing over dating scene van Vancouver, zoals een lijkkleed. Nog voordat het artikel liep, vrouwen waren, nou ja, zeuren. "Mijn vrienden en ik praten de hele tijd", zegt Radu. Voor de goede orde, zegt ze, "Ik denk niet dat Vancouver mannen zuigen. Ze konden kleden een beetje beter, dat wel. "

Dus, waarom is het zo moeilijk om iemand te ontmoeten in Vancouver? Is het aardrijkskunde? Is het een onderdeel van de identiteit van de stad dat de dating scene is zo lastig om te onderhandelen als het landschap, gedeeld door waterwegen en het verbieden van bergen?

Is het de manier waarop de stad wordt verspreid en wordt afgesloten vroeg, haar bewoners meer kans om te stijgen in de vroege ochtend te bonken op de North Shore Mountains op de fiets voor het werk dan liggen in en over rollen voor een beetje goede morgen seks?

Is het onze etnische enclaves die ons verdelen?

Is het seizoensgebonden affectieve stoornis, een collectieve laag libido?

"Er is een gebrek aan seksualiteit in Vancouver", zegt Derkson, botweg. Derkson is petite, gebruinde, gespierde, met een heldere glimlach: haar nagels zijn gedaan, haar haar is dik en vol. Ze ziet eruit alsof ze heeft een persoonlijke verzorger op afroep.

Op 47, Derkson heeft geen kinderen, en is nooit getrouwd geweest - noch is ze wanhopig om te trouwen. Ze zou blij zijn met een beetje meer warmte en sensualiteit. Een weinig respons. "Niemand lacht je op straat hier! Mensen zijn koud. "

Terwijl het leven in Florida een paar jaar geleden, was ze draaien mannen weg.

"Ik denk dat de Latijnse cultuur in Florida echt helpt, mensen zijn warm, mannen lachen naar je op straat. Ze kijken naar je. Mannen hier, ze niet eens draaien hun hoofd naar je kijken. "

Terug in Vancouver, ze wil gewoon dat als ze lacht naar iemand op straat, ze zouden glimlach terug.

Rachel Fox, een 34-jarige schrijver, zegt dat haar ervaringen te ontmoeten mannen in andere steden, zoals New York, waar ze vroeger woonde, zijn ongelooflijk anders dan in Vancouver: "Het zwembad is een stuk groter zijn. Ik was uit elke nacht. "

Fox heeft een ontroerende, girl-next-door vibe: Zooey Deschanel met een gezonde schep oneerbiedige wench. "De mensen hier worden geremd," zegt ze. "We zijn getto hebben we niet vermengen en het landschap is niet bevorderlijk voor de gemeenschap."

Sara Stocksand, 38 jaar oud en single voor een paar jaar, is niet bang om te zeggen dat ze wil het hele pakket, inclusief het huwelijk en kinderen.

Ze vindt het ook gemakkelijker om buiten Vancouver: ontmoette ze haar meest recente love interest op een bruiloft in Frankrijk.

Hoewel ze werkt bij de Knelpunt en komt in contact met een groot aantal mannen, vindt ze de meeste van haar leeftijd zijn getrouwd.

Met een geschiedenis van toegewijde monogame relaties, vindt ze uit de cultuur van Vancouver uitdagend in vergelijking met andere steden, zoals New York, waar ze heeft meer succes gehad.

Jongens hebben een harde tijd, ook

Ron Lee, 36, een marketeer die een dating coaching dienst liep voor vele jaren in Vancouver, het erover eens dat het moeilijk is om een ​​verbinding te maken in deze stad.

"Vancouver is de moeilijkste stad in heden in Noord-Amerika. We hebben geen dating cultuur hier. In Edmonton, Toronto, Calgary is er een veel hogere kans dat mensen er uit komen om u te ontmoeten voor een kop koffie, alleen voor het sociale aspect. Omdat Vancouver heeft niet dating mechanisme, is het lastig voor mensen om te vragen elkaar. "

Veel van de mannen die hij heeft samengewerkt met vinden Vancouver vrouwen te intimideren.

Sebastien Lessard, 37, die naar Vancouver kwamen uit Quebec City zeven jaar geleden, kan getuigen van de intimidatie factor. "Dit is een typisch voorbeeld van online een vrouw profiel: hier is een foto van mij op de top van een berg, hier is een van mij winnen van een award, hier ben ik in Las Vegas. Het is net als, wow, niet je ooit zitten op een terras en hebben een biertje of hangen en een maaltijd bereiden? Ik ben niet eens contact met u opneemt, want ik ben te gewoon. "

Lessard kunnen zien zichzelf als de gewone, maar hij heeft een grote dating CV: Een stabiele carrière die hem in staat stelt om te werken vanuit huis, een funky casual stijl, is open voor het hebben van kinderen en als je kinderen hebt, is dat ook goed. Hij is vijf jaar jonger dan zijn leeftijd gedateerd, en tot 15 jaar ouder. Gooi in de Franse accent en de wrange gevoel voor humor, en Lessard zou wel eens het totale pakket. Maar hij raakt soms gefrustreerd.

"Sommige vrouwen hebben hier echt een realistisch beeld van wat een man hoort te zijn. Zij accepteren niet dat mensen zijn wat ze zijn, de vrouwen zijn verbrand een paar keer, ze hebben allemaal de artikels lezen, ze hebben een checklist: uh oh, hij niet scheren voor drie dagen. Dat betekent iets. Zij geloven dat hun eigen conclusies over wat een goede vent is en wat niet-relatie materiaal is;. Sommige rare criteria "

Kevin Quinlan, wiens functie als directeur van beleid en communicatie voor Burgemeester Gregor Robertson houdt hem op oproep, zelfs als hij op een datum, zegt dat hij niet kopen in het idee dat Vancouver is het probleem.

"Vancouver is een ongelooflijk divers plaats. Generalisaties verdoezelen het feit dat er zo veel mensen met verschillende belangen. Ik denk niet dat het eerlijk of nauwkeurig tot op de stad schuld te geven. Als iemand draait je naar beneden, alleen niet persoonlijk op. Het is niet realistisch te verwachten instant bevrediging leidt tot levenslang voldoening van iedereen die je ontmoet. "

Hij is ook helemaal comfortabel dating in alle etniciteiten.

Quinlan, die onlangs heeft gevonden een vriendin, heeft een paar eigenaardigheden, zoals het reciteren van de tekst van '90 gangsta rap songs, maar hij heeft geen zet het er allemaal op een eerste date.

Hij heeft een dapper geek-chic stijl: pakken en dikke bril, maar het was niet altijd op die manier. "Ik had jaren van de slordige onverzorgde look. Ik ben het levende bewijs dat mensen kunnen veranderen. "

Shauna Miller, 37, een verpleegkundige, is het nemen van een pauze van dating om wat soul searching over wat ze wil doen. Ze heeft de stad niet de schuld voor het niet maken van een verbinding. "Ik zou heel graag in een relatie", zegt ze. Miller is een beetje verlegen, en houdt er niet van te benaderen mensen, maar ze is vol vertrouwen in de online wereld, en het is niet ongewoon voor haar om een ​​aantal data per week, hebben als ze in de stemming.

"Ik denk ontmoeten en daten is gewoon een moeilijk ding. Het beschuldigen van de stad is een gemakkelijke manier om de bewijslast bij iets anders. Het is een eenvoudiger manier om afstoting te nemen. "

Wat doen we verkeerd?

Sue Seminew, een professionele high-end matchmaker in Vancouver, gelooft dat er hier een aantal variabelen die niet toe te voegen aan de uitdaging.

"Onze markt is complex. Bijna elke grote dating markt heeft meer vrouwen dan mannen, en onze stad is zichtbaar etnische met een hoge vertegenwoordiging van de Aziatische en Zuid-Aziatische. Race is enorm. In vergelijking met Montreal en Toronto, onze binnenstad is klein. We hebben ook de neiging om de afgelegen gebieden korting. We waren onlangs gerangschikt de slechtste ogende stad in termen van kleding. Zowel mannen als vrouwen kunnen ziet er niet uit, met beide partijen schuldig aan oordelen en verkeerd. "

Seminew raadgevingen singles te "denken buiten de doos."

"Vrouwen stemmen de Aziatische mannen van het eiland. Vrouwen die open zijn over ras gaan hier meer succes. "

Het zich afkeren van blue collar is een andere fout. Vancouver is geen hoofdkantoor machtscentrum. "We kunnen niet verzinnen een witte-boorden-bevolking. Vrouwen kunnen hebben aan mannen die niet op de financiële pariteit met hen date. Mannen hebben gedaan dat al jaren. "

Stepping buiten de kleine grenzen van het centrum van Vancouver scene is ook belangrijk. "Mannen in Whistler er ruw en tuimelen, maar alles wat ze nodig hebben is een kleine fee stof. Ik stel voor dat mensen kijken in Burnaby, Whistler, Squamish. Alle jongens wat werk nodig, maar we kunnen geven dat. "

Seminew noemt demografie als onderdeel van het probleem. "In veel belangrijke markten zijn er twee-, drie-, vier-, vijf-procent meer vrouwen. Dat is niet alleen in Vancouver, maar de discrepantie is hier hoger dan in sommige andere steden. "

Als we niet kunnen veranderen van de stad, en niet wilt om de stad te verlaten, wat doen we? Beginnen te praten met vreemden, zegt Seminew. Voorbij de "frosty factor." Praat met iemand in de lift. En als ze je afsluiten? "Wees aardig."

Lee, die nog steeds niet heeft voldaan aan de juiste vrouw, in weerwil van het maken van een carrière van het helpen van anderen partners te vinden, zegt: "Relax en beginnen vragen wat het is dat u zoekt, en wat zal je gelukkig maken."

Big Dating Mythen - en verrassende waarheden