maandag 10 januari 2011

Waarom we Flirt


In tegenstelling tot wat de meesten denken, slechts twee zeer specifieke soorten mensen flirten: degenen die zijn enkel en degenen die getrouwd zijn. Enkele mensen flirten omdat, nou ja, ze zijn enkel en dus niemand echt contractueel verplicht om met ze te praten, slapen met hen of kras die moeilijk te deel van de rug te bereiken. Maar getrouwde mensen, ze zijn een hardere puzzel. Ze hebben gevonden zelf een geschikte - misschien zelfs beter - stuurman, had een beetje van productieve plezier met de oude gameten en zorgde ervoor dat ten minste een deel van hun genen worden uitgevoerd in de volgende generatie. Ze hebben hun plicht gedaan, evolutionair gesproken. Hun genoom zal overleven. Yay hen. Dus omwille van Pete's, waarom ze doorgaan met het spel?

En voordat u aanspraak maken, ongeacht of alleenstaand of getrouwd, dat je nooit flirten, in gedachten te houden dat het niet alleen praten we met hier. Het is gebaren, houding, oogbeweging. Merk op hoe je naar voren buigen om de persoon met wie je praat en de tip van je hielen? Let op de snelle kleine wenkbrauw optrekken die je maakt, de zijdelingse blik in combinatie met de zwakke glimlach je geeft, de iets aanhoudende blik u te bieden? Als je een vrouw bent, voel je je hoofd te kantelen naar de kant een beetje, bloot is ofwel het zacht, sensueel nek of, kijkend naar het op een andere manier, je jugularis? Als je een vent, hou je je lichaam in een open, kom-op-aanval-me positie, armen gepositioneerd om het oog te vestigen op uw indrukwekkende onderbuik?

Wetenschappers noemen al deze kleine daden "contact-readiness" cues, omdat ze aangeven, non-verbaal, dat u bereid bent voor fysieke betrokkenheid. (Meer algemene lichaamstaal is bekend als "non-verbale lekkage." Diep in hun ziel, alle wetenschappers zijn dichters.) Deze cues zijn een cruciaal onderdeel van wat bekend staat in de menselijke-ethologie kringen als de "heteroseksuele relatie initiatie proces" en elders, vaak op de zelfde universiteitscampussen, als "komen op iemand." In oer-termen, ze zijn fysieke signalen die u niet van plan om te domineren, noch bent u van plan om te vluchten - zowel nuttige boodschappen potentiële partners moeten sturen voordat zij verder kunnen gaan dat de lastige praten fase. Ze zijn de opening lijn, om zo te zeggen voor de opening lijn.

Een van de redenen waarom we flirten op deze manier is dat we niet kunnen helpen. We zijn geprogrammeerd om het te doen, of door de biologie of cultuur. De biologie deel is onderzocht door een aantal onderzoekers. Etholoog Irenaus Eibl Eibesfeldt, dan van het Max Planck Instituut in Duitsland, gefilmd Afrikaanse stammen in de jaren 1960 en vond dat de vrouwen daar hebben exact dezelfde langdurige staren, gevolgd door een hoofd weg tilt met een kleine glimlach die hij zag in Amerika. (De technische naam voor de beweging van het hoofd is een "cant." Behalve in dit geval is het meer als "kan").

Evolutionaire biologen zou suggereren dat degenen die geëxecuteerd flirten manoeuvres meeste adeptly waren meer succesvol in het snel vinden van een partner en weergeven en dat het gedrag werd daarom op grote schaal in alle mensen. "Veel mensen voelen zich flirten is een onderdeel van de universele taal van de manier waarop we communiceren, vooral non-verbaal", zegt Jeffry Simpson, directeur van de sociale psychologie aan de Universiteit van Minnesota.

Simpson is momenteel de rollen die aantrekking en flirten spelen tijdens verschillende momenten van de ovulatie cyclus van een vrouw. Zijn onderzoek suggereert dat vrouwen die ovuleren zijn meer aangetrokken tot mannen flirt. "De jongens vinden ze aantrekkelijk neiging om kenmerken die aantrekkelijk zijn op de korte termijn, waarvan sommige flirterig gedrag onder hebben," zegt hij. Hij is niet zeker waarom vrouwen zich op deze manier, maar volgt daaruit dat mannen die bed ovuleren vrouwen hebben een grotere kans zich voort te planten en het doorgeven van deze genen flirterige, wat betekent dat deze baby's hebben meer baby's, en ga zo maar door. Natuurlijk, niets van dit alles is een bewuste keuze, net zoals flirten is niet altijd opzettelijk. "Met veel, vooral de non-verbale dingen, mensen niet mogen worden volledig van bewust dat ze het doen", zegt Simpson. "Je ziet niet hoe je eruit ziet. Mensen kunnen flirterig cues uitstoten en niet volledig bewust zijn van hoe krachtig ze zijn."

Flirten met de bedoeling

Nou, sommige mensen toch. Maar dan zijn er de rest van jullie. Je weet wie je bent. Jij bent de man die geleverd mijn boodschappen de andere dag en zei dat we een probleem gehad want ik had tot en met 21 zijn om alcohol te ontvangen. Je bent me als ik diezelfde man vertelde dat ik een man die zijn weg wist in de buurt een dolly vond. (Lame, ik weet dat ik was overrompeld..) U bent de fiftysomething man achter me op het vliegtuig voor de kerst vertelt zijn fortysomething seatmate hoe sensueel haar ogen waren - eigenlijk, ik hoop dat je niet, want als dat zo is, je echt skeevy. Mijn punt is, als je eenmaal verhuizen naar de verbale fase van flirten, het is eigenlijk alle opzettelijke.

En er zijn enkele denkrichtingen die leren er niets mis mee. Flirten is een spel dat we spelen, een dans die iedereen kent de bewegingen. "Mensen kunnen schandalig flirten zonder de bedoeling er iets", zegt onafhankelijk onderzoeker Timothy geslacht Perper, die heeft onderzoek gedaan naar flirten voor 30 jaar. "Flirten legt het belang van de ander en zegt: 'Zou je willen spelen?" En een van de meest opwindende dingen over het spel is dat de normale regels van sociale interactie zijn met rubber. Duidelijkheid is niet het punt. "Flirten opent een venster van mogelijkheden. Geen ja, geen nee", zegt Perper. "Dus we zetten ons in dit complexe spel van misschien." Het spel is niet nieuw. De eerste gepubliceerde gids voor hoe te flirten werd geschreven ongeveer 2.000 jaar geleden, Perper wijst, met een kerel genaamd Ovidius. Zoals uit boeken te gaan, De kunst van de liefde laat meer recente publicaties zoals The Layguide: Hoe vrouwen mooier dan je ooit voor mogelijk had Verleid No Matter What You Look Like of hoeveel u in het stof. En ja, dat is een echt boek.

Zodra we het spel van misschien geleerd, wordt het een tweede natuur voor ons. Lang nadat we nodig hebben om te spelen, we zijn er nog steeds in swingende (bij wijze van spreken), omdat we er beter in dan bij andere spellen. Flirten wordt soms een sociaal vangnet. "We leren allemaal regels voor hoe zich te gedragen in bepaalde situaties, en dit maakt het makkelijker voor mensen om te weten hoe te handelen, zelfs wanneer nerveus," zegt Antonia Abbey, een professor psychologie aan de Wayne State University. Net zoals we leren een soort script voor hoe zich te gedragen in een restaurant of bij een zakelijke bijeenkomst, suggereert ze, leren we een script voor te praten met het andere geslacht. "We hebben vaak deze scripts te vaardigen, zonder zelfs maar te denken", zegt ze. "Voor sommige vrouwen en mannen, kan het script zo goed worden geleerd dat flirten is een comfortabel strategie voor de interactie met anderen." Met andere woorden, wanneer in geval van twijfel, we flirten.

Het ding dat vele reeds geëngageerde mensen drijft om aan het vervoer van de kunst van het woo, is echter vaak niet te twijfelen. Het is nieuwsgierigheid. Flirten is een manier van testen iemands partner-waarde en de mogelijkheid van alternatieven - eigenlijk probeert te zien of iemand beschikbaar kunnen worden als een alternatief, "zegt Arthur Aron, hoogleraar psychologie aan de State University van New York bij Stony Brook. De evolutionaire biologen, de voordelen hiervan zijn duidelijk: vrienden sterven, nakomelingen sterven. Flirten is een beetje zoals het afsluiten van verzekeringen paring.

Als slechtste komt tot slechtste en je hoeft niet nog hebt (en ja, ik weet zeker dat je te doen), de act van het flirten met iemand anders kan over hernieuwde aandacht te brengen van je partner, die voordelen al haar eigen is. Dus het is een win-winsituatie.

Flirten is ook emotioneel kapitaal, te besteden in ruil voor iets anders. Meestal niet voor het geld, maar voor de immateriële vaste activa - een betere tafel, een sappiger stuk vlees, de mogelijkheid om terug te keren een ongewenste aankoop zonder al te veel vragen. Het is een handig sociaal smeermiddel, waardoor de wrijving van alledaagse transacties, en dichter bij een strategisch getimede tip dan een romantische ouverture. Heb je ooit een ontmoeting met een mannelijke kapper die was niet een flirt? Vrouwen gaan aan hem om er beter uitzien. Dus hoe beter ze zich voelen als ze lopen uit zijn salon, hoe gelukkiger ze zullen om terug te gaan voor een frequente klapband. Flirten is bijna verplicht. En als de kapper is homo, zoveel te beter, omdat de aandacht veel minder waarschijnlijk worden gezien als een ongewenst voorschot.

Het is gevaarlijk Out There

Maar buiten de stoel van de kapper, de dingen niet zo eenvoudig. Flirt de verkeerde manier met de verkeerde persoon, en loopt u het risico van alles, van een klap aan een seksuele intimidatie-rechtszaak. En natuurlijk, de Amerikaanse grond van plainspokenness is niet een actief in een activiteit die is dubbelzinnig door het ontwerp. Wayne staat Abbey, wiens onderzoek heeft zich gericht op de donkere kant van flirten - wanneer het transmogrifies in pesterijen, stalking of kennis verkrachting - waarschuwt dat flirten kan verraderlijk zijn. "De meeste van de tijd flirt ophoudt wanneer een partner niet positief te reageren," zegt ze. "Maar sommige mensen gewoon niet de boodschap dat wordt verzonden, en sommige negeren, omdat het niet is wat ze willen horen."

Een van de meest fascinerende flirten laboratoria is de digitale wereld. Hier is een locatie die alle woorden en geen lichaamstaal is; online of in de SMS-berichten, nuance is bijna onmogelijk. En aangezien de tekst en e-mail flirten kan worden gedaan zonder dat de mensen in de ogen kijken, en wordt vaak gedaan met snelheid, maar is krachtiger, racier en niet gehinderd door momenten van bezinning over de vraag of de boodschap konden worden opgevat of is het verstandig om te sturen at all. "Flirt sms'en is een onderwerp voor iedereen boeiend vindt, hoewel niet veel onderzoek is daar nog niet", zegt Abbey. Maar een ding is duidelijk: "Mensen zijn vaak meer bereid om intieme details via het internet, zodat het proces kan escaleren bekendmaken sneller."

Dat is zeker het geval op sites als Yahoo 's Gehuwd en flirten e-mail groep, alsmede op Marriedbutplaying.com en trouwde met-maar-flirting.com "Flirten" in deze zin lijkt een eufemisme om te praten vuil. Een Universiteit van Florida studie van 86 deelnemers in een chatroom gepubliceerd in Psychology Today in 2003 bleek dat terwijl bijna alle ondervraagden vonden dat ze werden aanvankelijk gewoon flirten met een computer, niet een echte persoon, bijna een derde van hen moest uiteindelijk een face- to-face ontmoeting met iemand die ze praatte met. En alle, maar twee van de koppels die elkaar ontmoetten ging over tot een affaire hebben. Of de mensen die uiteindelijk bedrogen ging naar de site met de intentie dit te doen of heb je in getrokken door de fantasie van dit alles is onduidelijk. Hoe dan ook, de sites zeker lijkt een rendabele plek voor mensen als de man achter mij op de pre-kerst de vlucht uit te hangen.

De meeste mensen die flirten - off-line op zijn minst - zijn niet op zoek naar een affaire. Maar een van de dingen die sets getrouwd met uitzondering van enkele flirten flirten is dat het een veel grotere mate van gevaar en fantasie heeft. De inzet is hoger en het risico groter is, zelfs als de waarschijnlijkheid van dat er iets gebeurde slank is. Maar de cocktail is in sommige gevallen veel koppiger. Het is meestal het geval is met zaken, therapeuten zeggen dat mensen die vals spelen zijn niet zozeer ontevreden met hun echtgenoot met zichzelf en de manier waarop hun leven bleek. Er is weinig dat voelt meer bevestigen en revitaliserende dan dat iemand verliefd op je. (Hieruit volgt dan, dat er weinig is dat voelt minder bevestigend dan wordt bedrogen.) Flirten is een cafeïnevrij affaire, een manier van voelen meer levend, meer vitale, meer gewenst zonder echt gevaar voor het geluk van iedereen die je liefde - of de saldo van uw bankrekening. Dus ga je gang en flirten, als je op verantwoorde wijze kunnen doen. Je zou zelfs kunnen proberen met uw echtgenoot.

??, ???, ?? ? ??? ?? ????? 5 ?? ?