donderdag 27 januari 2011

237 Redenen voor seks


WASHINGTON - Na het opstellen van een uitputtende lijst van de 237 redenen waarom mensen seks hebben, vonden de onderzoekers dat jonge mannen en vrouwen krijgen voor het intieme meestal dezelfde motivaties. Het gaat meer om lust in het lichaam dan een liefde verbinding in het hart.

College leeftijd mannen en vrouwen eens zijn over hun belangrijkste redenen voor seks - ze voelden zich aangetrokken tot de persoon, wilden ze lichamelijk genot ervaren en "het voelt goed", volgens een peer-reviewed onderzoek in het augustusnummer van Archives of Sexual gedrag. Twintig van de top 25 redenen voor seks waren dezelfde voor mannen en vrouwen.

Het uitdrukken van liefde en genegenheid tonen waren in de top 10 voor zowel mannen als vrouwen, maar ze hadden doen een stap terug naar de duidelijke nummer 1: "Ik was aangetrokken tot de persoon."

Onderzoekers aan de Universiteit van Texas bracht vijf jaar en hun eigen geld om de studie van de over het hoofd gezien waarom achter het geslacht, terwijl anderen hun tijd op de wijze waarop de uitgaven.

"Het is weerlegd veel van genderstereotypen ... dat alleen mannen willen seks voor de fysieke plezier en vrouwen willen liefde," zei de Universiteit van Texas klinische psychologie professor Cindy Meston, de studie co-auteur. "Dat is niet wat ik kwam met mijn bevindingen."

Vergeet te denken dat mannen van Mars en vrouwen van Venus, "hoe meer we kijken, des te meer vinden we een gelijkenis," zei Dr Irwin Goldstein, directeur van seksuele geneeskunde aan Alvarado ziekenhuis in San Diego. Goldstein, die geen deel uitmaken van de studie Meston, zei de Texas onderzoek maakte veel zin en draagt bij aan steeds meer aanwijzingen dat de geroemde verschillen in de seksen alleen mogen worden bij mensen met seksuele problemen.

Meston en collega David Buss eerst wordt ondervraagd 444 mannen en vrouwen - variërend in leeftijd van 17 tot 52 - op de proppen komen met een lijst van 237 verschillende redenen waarom mensen seks hebben. Zij varieerden van "Het is leuk", die mannen en vrouwen op de vierde plaats gerangschikt achtste tot "Ik wilde iemand anders geven een seksueel overdraagbare aandoening", die gerangschikt op de bodem door vrouwen.

Zodra ze kwamen met die lange lijst, Meston en Buss vroeg 1.549 studenten die psychologie lessen om de redenen op een een-tot-vijf-schaal op hoe ze toegepast op hun ervaringen rang.

"Geen van de sekseverschillen zijn allemaal zo geweldig," zei Meston. "Mannen hadden vaker opportunistisch zijn tegenover seks, dus als sex er waren en beschikbaar zijn, zou er op zouden springen, iets meer dan vrouwen. Vrouwen hadden meer kans om seks te hebben, omdat ze vonden dat ze nodig hadden om hun partner te plezieren."

Maar dit is onder studenten, wanneer Meston toegegeven "hormonen ongebreideld lopen." Ze voorspelde grote verschillen bij de oudere groepen van mensen worden onderzocht.

Sinds haar studie kwam dinsdag zijn mensen komen met nieuwe redenen om seks te hebben.

"Oorspronkelijk dacht ik dat we uitvoerig de lijst opgesteld, maar nu vond ik dat er moet worden wat extra," zei Meston.