maandag 1 augustus 2011

4 manieren om de financiële ijs te breken


Door Farnoosh Torabi

Een jonge vriend van mine alleen maar aan mij geopenbaard dat - hoewel haar man earned meer dan zes cijfers bij hun eerste ontmoeting, en twee keer zo veel als ze verdiende - ze had een veel betere credit score en meer in besparingen. "Zijn credit score was in de 500s en hij had ongeveer 7.000 dollar op zijn naam, 'vertelde ze me.

"We moesten ons eerste huis te kopen met alleen mijn naam op de hypotheek. Zijn naam was gewoon niet goed genoeg. "

Ook al hebben ze "dingen uitgewerkt", zegt ze, terugkijkend ze de wensen van de twee van hen hadden een meer serieus geld te praten eerder in de relatie.

Voor het huwelijk, op een paar koppels ooit echt onthullen hun financiële realiteit - of hun skeletten. Een recent online enquete bleek dat slechts 24 procent van de paren creëerde een begroting voor het lopen door het gangpad. Negentien procent vermeden of dacht niet van praten financiën, en 33 procent wist niet van hun echtgenoot credit score.

Als u al uit - en denken dat dingen zouden kunnen serieuze wending -, maar moeten nog het onderwerp van het geld ter sprake te brengen, is het tijd om te beginnen. Hier zijn mijn vier financiële ijsbrekers om u te helpen meer te leren over financiële Uw vaste afbeelding van.

1. Deel Horror Stories

Vragen: "wel eens achtervolgd door een incassobureau?" De kans is groot jullie beiden hebben een soort van geld ellende gehad, dus een goed lachen om je fouten. Maar aantekeningen maken: Als je constant de horror verhalen zijn steeds terugkerende, zou dat een rode vlag. Op een gegeven moment moeten alle paren hebben een serieus gesprek over hun financiële geschiedenis en de huidige banksaldo. Gewoon leg het allemaal uit - want het gaat vroeg of laat het oppervlak.

2. Talk About College

Een gesprek over uw college jaar (en college banen, en betrokkenheid van de ouders) kunnen helpen onthullen schulden. Als je relatie leidt tot het huwelijk, kan het nodig om samen te werken om te betalen naar beneden schulden en uw credit scores te verbeteren.

3. Kijk en luister

Ons gedrag spreekt boekdelen over onze financiële vooruitzichten - dus neem goede notities wanneer u uit bij het diner, winkelen of praten liefdadigheid. Heeft uw datum hebben de neiging om geld of plastic te gebruiken? Heeft hij of zij track op alle uitgaven? Goed of slecht kipper kipper? Royale of niet? Heeft uw partner te praten over geld zo veel het maakt je wilt schreeuwen? Of het omgekeerde - die ook geeft te denken.

4. Bespreek Doelen

Dit gesprek ontketent van uw vaste financiële vooruitzichten. Heeft een van jullie wil terug naar school? Word vrijwilliger brandweerman? Speel PowerBall elke week? Open een klein bedrijf?

Als je relatie krijgt meer serieus, review uw toekomstige doelen om een ​​gevoel van hoeveel geld je kan het nodig zijn om op te slaan / te investeren tijdens het huwelijk te krijgen. Vragen moeten zijn: Hoeveel kinderen willen we? Willen we te sturen aan openbare of particuliere school? Willen we leven in de stad of de voorsteden? Willen we een vakantie huis? Zal uw midlife crisis te betrekken het kopen van een Porsche?