vrijdag 5 augustus 2011

Pijnstillers gebonden om het risico van erectiestoornissen


Ongeacht de reden voor het nemen van hen, pijnstillers geclassificeerd als niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) blijkbaar de kans vergroten dat middelbare leeftijd en oudere mannen zullen erectie problemen ontwikkelen, volgens een nieuw rapport.

NSAID's omvatten verschillende veel gebruikte medicijnen, zoals ibuprofen of naproxen.

In een poging om te bepalen of een bepaald geneesmiddel veroorzaakt erectiele dysfunctie, is het moeilijk om uitzoeken van de effecten van de drug van die van de ziekte waarvoor het geneesmiddel wordt genomen, dr. R. Shiri en collega's merken in de Journal of Urology.

Eerdere rapporten hebben verbonden artritis om erectiestoornissen, maar of NSAID's, die vaak worden gebruikt om artritis te behandelen, veroorzaakt erectiestoornissen is onduidelijk.

"Voor zover wij weten, zijn er geen eerdere studies over het optreden van erectiele dysfunctie in relatie tot gebruik van NSAID's, dat wil zeggen studies over het gebruik van NSAID's opgenomen voor het optreden van erectiestoornissen," Shiri's team, van de Universiteit van Tampere in Finland, punten uit.

Hun studie betrokken zijn 1126 mannen, tussen de 50 en 70 jaar oud, zonder erectiestoornissen in 1994 toen zij een vragenlijst die, opgenomen onder andere vragen over de erectiele functie en het gebruik van medicijnen afgerond. De vragenlijst was toen vijf jaar later opnieuw worden toegediend.

De onderzoekers vonden dat de erectiele disfunctie bedroeg 93 gevallen per 1000 personen per jaar onder de NSAID-gebruikers in vergelijking met slechts 35 gevallen onder de niet-gebruikers.

Artritis werd de meest voorkomende reden voor het gebruik van NSAID's, en voor mannen met artrose de overeenkomstige tarieven van erectiele stoornissen waren 97 en 52 per 1000 persoon-jaren.

Om wat voor reden ze genomen zijn, NSAID's ongeveer verdubbeld het risico van erectiestoornissen vergelijking met niet-gebruik. De aanwezigheid van artritis, zonder gebruik van NSAID's een verhoogd risico op erectie problemen door slechts 30 procent, de onderzoekers uit te leggen, en ze dus concluderen dat NSAID's waren grotendeels te wijten aan de koppeling tussen artritis en erectiestoornissen.

BRON: Journal of Urology, mei 2006.

Kvinder Ligesom Dating Mænd har flere Anliggender