dinsdag 15 februari 2011

The Secret Of Great Huwelijk


NEW YORK - Het percentage van de Amerikanen die van mening zijn kinderen "zeer belangrijk" tot een succesvol huwelijk is sterk gedaald sinds 1990, en nog veel meer verwijzen nu naar de verdeling van huishoudelijke taken als centrale, volgens een nieuwe enquête vegen.

Het Pew Research Center enquête over het huwelijk en ouderschap is gebleken dat kinderen was gedaald naar de achtste van de negen op een lijst van factoren die mensen associëren met succesvolle huwelijken - ook achter "het delen van huishoudelijke taken", "goede huisvesting", "adequaat inkomen," een "happy seksuele relatie" en "trouw."

] In een 1990 World Values Survey, kinderen op de derde plaats in belangrijkheid tussen de dezelfde items, met 65 procent te zeggen kinderen waren erg belangrijk om een goed huwelijk. Slechts 41 procent zei dat in de nieuwe Pew onderzoek.

Karwei-sharing werd aangehaald als zeer belangrijk door 62 procent van de ondervraagden, tegen 47 procent in 1990.

De enquête bleek ook dat, met een marge van bijna 3-tegen-1, de Amerikanen zeggen dat de belangrijkste doel van het huwelijk is de "wederzijdse geluk en vervulling" van volwassenen in plaats van de "dragende en grootbrengen van kinderen."

De bevindingen van dit onderzoek steunbeer bezorgdheid door tal van geleerden en familie-beleid van deskundigen, onder wie Barbara Dafoe Whitehead van de Rutgers Universiteit National Marriage Project.

"De populaire cultuur wordt steeds meer gericht op het voldoen aan de X-rated fantasieën en verlangens van volwassenen," schreef ze in een recent rapport. "Opvoedingswaarden - offer, stabiliteit, betrouwbaarheid, looptijd - lijken muf en muffe door vergelijking."

Virginia Rutter, een professor sociologie aan Framingham (Massachusetts) State College en bestuurslid van de Raad betreffende de hedendaagse gezinnen, zei de verschuivende standpunten kunnen worden verbonden voor een deel de relatieve gebrek aan Amerika's van familie-vriendelijke werkplek beleid, zoals betaald verlof en gesubsidieerd kind zorg.

"Als we de waarde gezinnen ... moeten we de omstandigheden waarin zij leven veranderen", zei ze, daarbij verwijzend naar de uitdagingen waarmee jonge, twee-verdiener paren als ze nadenken het hebben van kinderen.

Het Pew onderzoek werd uitgevoerd door telefonisch vanaf medio februari tot medio maart bij een willekeurige, landelijke steekproef van 2.020 volwassenen. De foutenmarge is 3 procentpunten.

Onder de scores van vragen in de enquête, velen raakten op hoge snelheid Amerika's van out-of-buitenechtelijke geboorten en van samenwonen buiten het huwelijk. De studie heeft uitgewezen dat 37 procent van de Amerikaanse geboorten in 2005 waren ongehuwde vrouwen, een stijging van 5 procent in 1960, en vond dat bijna de helft van alle volwassenen in hun jaren '30 en '40 had geleefd met een partner buiten het huwelijk.

Volgens de enquête, 71 procent van de Amerikanen zeggen dat de groei van het aantal geboorten op ongehuwde moeders is een "groot probleem." Ongeveer hetzelfde percentage - 69 procent - zegt een kind nodig heeft zowel een moeder en een vader om gelukkig opgroeien.

Het afbreken van de reacties, het onderzoek vond een aantal voorspelbare patronen - Republikeinen en ouderen hadden vaker conservatieve antwoorden die democraten en jongere volwassenen te geven. Maar de patronen met betrekking tot ras en etniciteit werden steeds complexer.

Bijvoorbeeld, volkstelling statistieken blijkt dat zwarten en Hispanics zijn vaker dan blanken om kinderen te dragen buiten het huwelijk. Nog volgens de enquête, zijn deze minderheidsgroepen meer geneigd zijn dan blanken tot een hoge waarde hechten aan het belang van de kinderen naar een succesvol huwelijk.

Uit de enquête bleek dat meer dan 80 procent van de blanke volwassenen getrouwd zijn geweest, in vergelijking met ongeveer 70 procent van de Hispanics en 54 procent van de zwarten. Toch zwarten werden vaker dan blanken en latino's om te zeggen dat seks voor het huwelijk is altijd of bijna altijd moreel verkeerd.

Onder degenen die ooit getrouwd zijn geweest, zwarten (38 procent) en blanken (34 procent) waren meer dan waarschijnlijk Hispanics (23 procent) te zijn gescheiden.

Duiken in een van de meest verdeeldheid van de natie sociale kwesties, de enquête bleek dat 57 procent van de publieke verzet tegen toestaan van homo's en lesbiennes om te trouwen. Echter, waren de meningen vrijwel gelijk verdeeld over de steun voor de civiele vakbonden die zou geven koppels van hetzelfde geslacht veel van dezelfde rechten als gehuwde paren.

Gevraagd naar de trend van meer koppels van hetzelfde geslacht het opvoeden van kinderen, 50 procent zei dat dit slecht is voor de samenleving, 11 procent zei dat het goed is, en 34 procent zei dat maakte weinig verschil.

New Dating Site Offers $60K for Groupon Babies