donderdag 3 februari 2011

Vrouw Faces Kosten voor Kissing Schilderen


MARSEILLE, Frankrijk (Novum / AP) - Een vrouw is gearresteerd op verdenking van het kussen van een schilderij van de Amerikaanse kunstenaar Cy Twombly en vlekken op het bot-wit doek met haar lippenstift, Franse gerechtelijke functionarissen zeiden zaterdag.

De politie zei dat ze arresteerde de vrouw nadat ze kuste het werk op donderdag. Ze is te worden berecht in een rechtbank in de zuidelijke stad Avignon op 16 augustus voor de "schade aan een kunstwerk," rechterlijke ambtenaren gezegd.

Het schilderij, dat een geschatte waarde van $ 2 miljoen, werd tentoongesteld in het Museum van Hedendaagse Kunst in Avignon. Het is onderdeel van een tentoonstelling gepland om in het museum lopen door 30 september. Ambtenaren hebben geen verdere details over het schilderij.

Twombly staat bekend om zijn abstracte schilderijen te combineren schilder-en tekentechnieken, repetitieve lijnen en het gebruik van graffiti, letters en woorden.

Geboren in Lexington, Virginia, in 1928, heeft Twombly in Italië gewoond voor bijna een halve eeuw. Hij won de prestigieuze Golden Lion Award op de Biënnale van Venetië in 2001.