woensdag 18 mei 2011

De Verborgen Verbinding tussen silicium borsten en Amerikaanse economie


Het laatste teken dat de groei in de consumentenbestedingen, de steunpilaar van de Amerikaanse economie, is vertraagd? Een Nip Tuck en de uitgaven voor cosmetische chirurgie.

De vertraging was een hot topic op de bijeenkomst van de American Society of Plastic Surgeons in Baltimore dit najaar. Een borst-implantaat maker ziet hints van een vertraging in de vraag. Het aantal van de visie-correctie operaties lijkt zo goed vallen. "Deze hele hypothecair krediet crisis maakt mensen twee keer nadenken", zegt J. Peter Rubin, een Pittsburgh plastisch chirurg. "Het is iets wat ik heb gemerkt en sommige collega's hebben ook gemerkt."

Hoewel anekdotisch, de industrie chatter is de nieuwste zorgwekkend hint van een bredere vertraging in de consumentenbestedingen, die goed is voor 70% van de Amerikaanse economie - en voer voor een breder debat over hoe diep een dergelijke vertraging zou kunnen bijten. De grote vraag is of de triple whammy van dalende huizenprijzen, nog steeds hoge energieprijzen en een kredietcrisis zal de consumentenbestedingen krimp zo veel dat de natie dia's in een recessie.

Consumenten geven meer uit aan huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, reizen, restaurants en andere diensten - 4,6 biljoen dollar vorig jaar - dan ze doen op voedsel, benzine, kleding, elektronica, auto's en andere goederen - 3,6 biljoen dollar. Bestedingen aan diensten zoals onderwijs en huisvesting heeft de neiging om minder gevoelig voor economische schommelingen. Maar de discretionaire uitgaven, zoals electieve medische procedures of vliegtickets, is gevoelig voor conjuncturele spanningen.

Consumenten geluid pessimistisch. Op vrijdag, de Reuters / University of Michigan-index van de consument sentiment rapporteerde een daling van begin december tot een lager niveau dan een maand sinds 1992 - met uitzondering van de maand na de orkaan Katrina. Pessimisme bij huishoudens met lagere inkomens meer dan gecompenseerd winst in beter gesitueerden huishoudens. De Conference Board-enquête is eveneens zwak.

Naast de stijgende hypotheken achterstallige vorderingen en huisuitzettingen, betalingsachterstanden in de auto-lening markt tikken tot het hoogste niveau in jaren, en kredietverstrekkers zijn aanscherping termen. Studieleningen te verzwakken. Na Moody's Corp aangehaald stijgende default rates in de leningen voor studenten als reden om te downgraden notities gemaakt door First Marblehead Corp, de student-lening verpakker op vrijdag te overwegen het dividend gehalveerd en zei dat het zou niet een ander aanbod van obligaties gedekt door leningen voor studenten dit te doen kwartaal. (Zie gerelateerde artikel 1.)

Ook vrijdag, de Federal Reserve gegevens suggereerden creditcard uitgaven heeft vertraagd. Consumptief krediet steeg op jaarbasis van 2,3% in oktober, sneller dan van september 1,6%. Maar dat was minder dan de helft het tempo van de eerder in het jaar, en de versnelling in de groei van credit-card schulden te compenseren een tweede maand van dalingen in de categorie die autoleningen omvat. Credit-card uitgevende instellingen terug te trekken is, met goedkeuring van de tarieven in de sector gedaald tot 33% van 41% een jaar geleden, zegt Robert Hammer, chief executive van RK Hammer, een bank-card advieskantoor. Velen zijn het verhogen van tarieven en rentevoeten.

Brad Tober van Buffalo, NY, Onlangs kreeg ik een bericht dat Capital One Financial Corp was het 9,9% vaste rente op zijn credit card te vervangen met een variabele rente van ongeveer 19%. De 21-jarige studente zei dat hij geen rekening te laat betaald of iets gedaan dat hij verwacht zou leiden tot een hoger tarief. Een woordvoerster van Capital One toegeschreven de wijziging van "zakelijke en economische" factoren.

De breedste maatstaf voor de consumentenbestedingen, een die voedsel, energie en alle andere goederen diensten omvat, groeide op een 2,7% jaarlijkse tempo in de robuuste derde kwartaal. Nog steeds, voorspellers verwachten een aanzienlijke vertraging in het lopende kwartaal, een belangrijke aan de detailhandel, afhankelijk van vakantie verkoop. Economen op macro-economisch adviseurs, een St. Louis forecasting bedrijf, verwachten de consumptieve bestedingen tot slechts 1,1% seizoengezuiverde tempo te groeien in het huidige kwartaal.

Om zeker te zijn, sommige economen verwachten dat de economie draaiende houden, ondanks wat de consument vertrouwen uit onderzoeken blijkt. "De enquêtes zijn handig voor het vertellen van de stemming van de consument ... maar ze zijn niet zo handig is voor het voorspellen hoeveel consumenten zijn gaan besteden", zegt Dean Croushore, de Universiteit van Richmond econoom wiens onderzoek suggereert dalingen in het vertrouwen van don ' t regelmatig voorbode van teruggang in de uitgaven. "Besteed aandacht aan wat mensen doen, niet wat mensen zeggen. Zolang mensen de inkomens maken het goed en ze hebben geld te besteden, zullen ze het uitgeven."

De arbeidsmarkt heeft opgehouden, een goed teken, aangezien de meeste Amerikanen het inkomen uit hun werk. De regering zei gisteren dat werkgevers 94.000 banen toegevoegd in november, ongeveer het gemiddelde van de afgelopen zes maanden. De werkloosheid stabiel gebleven op 4,7%.

Maar ook hier zijn er een aantal tekenen van verzwakking. Eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen lopen op tot een vier-weekse voortschrijdend gemiddelde van 340.000, het hoogste sinds oktober 2005. Beleidsmakers van de Fed 'laatste voorspelling toont de werkloosheid stijgt tot tussen 4,8% en 4,9% volgend jaar, en de vooruitzichten heeft verduisterd aangezien deze prognoses werden gemaakt in eind oktober.

De kerst-seizoen zal invullen aantal spaties. De consument aankopen van big-ticket items, zoals auto's en meubels, zijn veel meer volatiel dan de aankoop van diensten. In moeilijke tijden te krijgen, de uitgaven die vaak wordt uitgesteld.

Dat is waar de plastische chirurgie komt inch Vorig jaar bracht de Amerikanen naar schatting 11,4 miljard dollar op de plastisch chirurg vergoedingen en waarschijnlijk dicht tot $ 4 miljard meer als voorziening vergoedingen en anesthesie zijn opgenomen, volgens de American Society of Plastic Surgeons.

Borst banen en buikwandcorrecties worden niet gedekt door een verzekering, zodat patiënten hebben behoefte aan een brok van geld - of een gezonde kredietlijn. Tot nu toe, de vertraging in sommige plastisch chirurgen kantoren lijkt gevolgen te hebben voor grote-ticket operaties in plaats van minder kostbare procedures, zoals anti-rimpel injecties gezicht.

Sommige chirurgen zeggen dat zaken niet pikken dit najaar zoveel als gebruikelijk. Anderen zeggen dat ze bezig geweest, maar hebben lichtere boekingen voor volgend jaar. Patiënten meestal gaat onder het mes in januari en februari tot tijd te geven om te herstellen voordat badpak weer aankomt.

Borst-implantaat maker Mentor Corp in Santa Barbara, Californië, zegt de chirurgen die haar klanten een daling van de patiënt belang opgemerkt. Sinds november vorig jaar toen de Food and Drug Administration siliconenimplantaten terug naar de cosmetische markt na een 14-jarige gedeeltelijk verbod, hebben Mentor de verkoop sterk geweest. Maar het bedrijf ontdekt enkele verontrustende tekenen aan het einde van het kwartaal eindigend op 30 september. In een conference call met analisten, Chief Executive Mentor Joshua Levine, klonk ook een kritische noot. Sommige plastisch chirurgen, zei hij, zien een drop-off in de consulten, die is "meestal een beetje een voorloper van lichtere chirurgische kalenders misschien wel 45 tot 60 dagen uit." Hij zei dat hij was niet zeker of een aanzienlijke vertraging was op de weg, maar waarschuwde: "Als we gaan een reëel probleem in de bredere economie, zullen we niet onderuit."

Beleggers zijn opmerking behandeld als een buigpunt. Het effect werd nog versterkt omdat zij gevolgd laser maker Cutera Inc 's aankondiging dat het zou stoppen met het geven van financieel advies aan beleggers. Cutera, van Brisbane, Californië, zei dat "een aantal factoren, met inbegrip van de recente tekenen van een vertragende groei van de markt-tarief, hebben het moeilijker nauwkeurig aan onze toekomstige financiële prestaties te voorspellen." Cutera lasers zoals gebruikt voor ontharing en huidverjonging onder andere esthetische behandelingen.

Bedrijven die geld lenen aan consumenten voor dergelijke procedures zeggen dat het bedrijf is zo snel groeit dat het bijna onmogelijk op te sporen conjuncturele schommelingen. "We hebben niet een verandering in de cosmetische chirurgie gemerkt", aldus Mike Testa, voorzitter van General Electric Co 's Care Credit eenheid, die in de consumptieve leningen is gespecialiseerd voor dentale en medische procedures. Maar mensen over het algemeen committeren aan cosmetische chirurgie en een lening maanden later, dus het kan nog te vroeg om een ​​trend te zien, zei hij.

Krediet van de Zorg heeft echter, merkte een teruggang in andere populaire procedure - laser visie correctie-operatie. Deel daalde 10% in oktober, de scherpste daling van de onderneming ooit heeft gezien in dergelijke procedures, de heer Testa zei.

In de afgelopen vijf jaar of zo, het volume van dergelijke operaties nauwgezet heeft de Conference Board consumentenvertrouwen bijgehouden, zegt Dave Harmon, voorzitter van Market Scope LLC, een markt-onderzoeksbureau in Manchester, Mo Vorige maand, de heer Harmon cut Zijn schatting 2007 van de visie-correctie operaties met 2,6% tot 1,38 miljoen. In de afgelopen jaren, zegt hij, 80% van de verandering van het volume in dergelijke operaties kan worden verklaard door veranderingen in het consumentenvertrouwen.