zaterdag 21 mei 2011

Waarom We're Not Getting Married


Door Hannah Seligson

Voor de onder-40 set, huwelijk lijkt net onnodig en vernauwen. Hannah Seligson over de vraag waarom haar generatie is niet klaar om de knoop.

Mijn grootouders gingen op vijf data in de loop van 10 maanden vóór de voorgestelde mijn grootvader. Ze waren getrouwd 47 jaar. Maar dat was terug in de dag waarop het pad naar het altaar was lineair en minder ingewikkeld. Er was niet de zomen en hawing, angsting en kenniszijde over het huwelijk, zoals in nieuwe memoires Elizabeth Gilbert's, gepleegd.

Vandaag, mijn grootouders 'verkering lijkt een anachronisme, met name om de nieuwste generatie van de stedelijke, hogeschool opgeleide, twintig en dertig-iets daters. De samenvloeiing van gemakkelijke toegang tot anticonceptie, de vrouwen bevrijdingsbeweging, en de komst van trouwen voor de liefde en compatibiliteit, in tegenstelling tot de economie, verplichting, en de angst voor het hebben van een buitenechtelijk kind heeft gebaard een nakomeling: een nieuwe romantische rite van passage die ik verkennen in mijn boek: A Little Bit Gehuwd

Er is nu een enorme grijze zone tussen dating en huwelijk, het is een plek waar mannen en vrouwen zijn het vormen van lange termijn relaties die veel overeenkomsten hebben met het huwelijk, maar toch niet helemaal. Het is de plek voorbij het punt van het zijn gewoon vriend en vriendin, maar niet getrouwd. Dit zijn relaties die 50 of 60 jaar geleden zouden de meeste kans hebben geleid in het huwelijk, maar vandaag zijn slechts een deel van de relatie experimenten dat endemisch is voor veel mensen de twintigers en dertigers.

Een blik op de cijfers bevestigt dit. De mediane leeftijd voor een eerste huwelijk in de Verenigde Staten is het hoogste dat het ooit-27.1 voor een man en 25,3 voor een vrouw-en scheef zelfs hoger in vele steden, plaats maken voor meer jaren die dateren van voor het huwelijk. In feite, 23 miljoen volwassenen in ongehuwde gepleegd relaties. Meer dan 12 miljoen niet-gehuwde partners met elkaar leven, een trend die wordt tentoongesteld in een groot deel door de 25-naar-34-jaar oude demo.

"Dating is niet meer wat het was 50 jaar geleden. Dating evolueert in dit geleidelijke proces van het verplaatsen inch Het betreft overnachtingen meer dan op een of de ander plaats. Er is de tandenborstel, dan een paar kledingstukken. Alle van een plotselinge, realiseren ze zich hebben verplaatst in ", zegt Pamela Smock, een socioloog aan de Universiteit van Michigan die studies samenwonen.

"A Little Bit gehuwden" zijn degenen die een huwelijkscontract te schrijven op een stuk van de losbladige papier als ze bewegen in, detaillering die betaald voor de Ikea bureau, die bracht de flatscreen-tv, waarvan de ouders gaf hen het bed. Ze doen niet eens de kosten van alles "just in case." Zij hebben ieder een aparte plank eenheden voor hun boeken en dvd's. Zijn ze huisgenoten of zijn ze het opbouwen van een leven samen? Zijn ze man en vrouw, vriend en vriendin, of huisgenoten? Ze kunnen gezien hebben vrienden gaan door een hele levenscyclus-dating, huwelijk en kinderen, maar ze nog steeds niet samen een eigen bank. Elke denkt dat de andere persoon is het huwelijk materiaal, maar hoe kunnen ze plegen als er VN-reisde continenten en vier meer loopbaanmogelijkheden te verkennen? Alles is geweldig, maar wat als er iets beter uit daar?

Zelfs royalty mars langs de A Little Bit Gehuwd te verslaan. Prins William, erfgenaam van de Britse troon, en zijn vriendin, Kate Middleton, zijn dating voor meer dan zes jaar. De snarky Britse tabloids noemde haar "Waitie Katie."

Dus waarom heeft de sprint te zijn het altaar vervangen door een veel trager lopen?

We willen het allemaal. We zijn op zoek naar iemand die onze sportschool buddy, loopbaanadviseur, beste vriend, minnaar, creatieve inspiratie, en therapeut te worden. Kortom, de intimiteit verwachtingen van jonge mensen van vandaag zijn de grafieken. De tweelingziel fetish heeft plaatsgemaakt voor lijnen als: "Ik wil zo opgewonden om hem te zien in 30 jaar als de dag dat we het eerst ontmoette." Volgens de Nationale Huwelijk Project aan de Rutgers University, een overweldigende meerderheid (94 procent) van de nooit-gehuwde alleenstaanden tussen de 20 en 29 is het eens, "als je trouwt, je wilt dat je partner je tweelingziel, eerst en vooral. be" En die zoektocht voor "zekerheid" en dat magische mix van kwaliteiten kan nog jaren duren van dating om te ontdekken .

Angst voor echtscheiding. De echtscheiding cultuur, ontwikkeld door de Baby Boomers, is het vormgeven van de datering huidige landschap. Met de herinneringen van het gezag gevechten, bittere dinertafels, en een algemene sfeer van het gezin van onrust wordt een niet-zo-verre flikkering in het verleden, Gen Ys zijn vastberaden over het niet herhalen van de fouten van hun ouders gedaan, het fokken van een grondige evaluatie voor studiekiezers mates. "Ik wil er zeker van zijn" is uitgegroeid tot hun Griekse koor en een weg te gaan in het huwelijk met de juiste uitrusting.

Volwassenheid is voor later. De tijdlijn naar volwassenheid is losgemaakt, zegt Jeffrey Arnett, een onderzoeks-professor aan de Clark University, die een studie twintigers. Arnett wijst erop dat het concept van "emerging volwassenen" nog niet bestond vóór Gen Ys, want in de vorige generaties was er geen overgang naar volwassenheid, je werd een. De tijdgeest van vandaag, echter, wordt uitgedrukt door middel van lijnen, zoals: "Ik heb geen haast. Geval: de heetste strip op de papieren van dit jaar is Dustin, over een ongehuwde, werkloze 23-jarige die thuis woont bij zijn ouders.

Loopbaan langer duren om te smeden. De dagen gaan werken voor een bedrijf en met pensioen gaat met een gouden horloge 40 jaar later zijn allang verdwenen. Loopbanen zijn nu iets wat we hebben veel van en het pad voor hen is vaak troebel en op zijn best. De nieuwe orde van de volwassenheid typische van deze generatie is zich te vestigen in een loopbaan vóór trouwen. Voor mannen in het bijzonder, deze nieuwe volgorde van de gebeurtenissen is het veroorzaken van een interferentie met de paring-onderzoek steeds blijkt dat de vraag of en wanneer een man trouwt nauw verbonden is met de toereikendheid en de stabiliteit van zijn verdiensten.

Een overvloed van anticonceptie. Vóór de geboorte controle, een goed deel van de impuls om te trouwen was, heel eenvoudig, het was te riskant om seks te hebben buiten het huwelijk. Als een mannelijke 28-jaar oude "A Little Bit Married" zei: "Als ik had om te trouwen om seks te hebben, zou ik waarschijnlijk getrouwd zijn, als zou elke man die ik ken."

První kontakt