woensdag 25 november 2009

Kantoor Sex

San Francisco toezichthouders weggestemd dinsdag een maatregel die zou zijn verjaard stad managers uit het verrichten van seksuele relaties met hun werknemers - een verkapte uithaal om toegelaten affaire burgemeester Gavin Newsom met een staflid, die ook was de vrouw van zijn campagne manager.

De maatregel is mislukt met een overweldigende 10-1 stemming, met slechts Promotor Chris Daly, sponsor van de wetgeving, het stemmen in het voordeel van het. "Het is gangbare praktijk in de corporate werkomgeving waar managers ... verantwoordelijk kunnen worden gesteld en deze vormen van relaties zijn niet getolereerd", aldus Daly. De maatregel zou hebben verboden stad managers van "het verrichten van romantische of seksuele relatie" met werknemers.

Eerder dit jaar, erkend Newsom een affaire met zijn secretaresse opdracht afspraken, die op dat moment was de vrouw van zijn campagne manager.

De woordvoerder van de burgemeester Nathan Ballad zei: "Chris Daly heeft geen zakelijke rondneuzen in het persoonlijke leven van iemand. We zijn blij dat de Raad van Toezicht had de wijsheid om opdringerige wetgeving Chris Daly's te doden," zei hij.

San Francisco is ook op weg om steeds de grootste stad van het land om gemeentelijke identificatie kaarten af te geven aan ongedocumenteerde immigranten na de raad op dinsdag publiceerde haar tweede en definitieve goedkeuring van de ID-kaart maatregel gesponsord door toezichthouder Tom Ammiano.

Burgemeester Gavin Newsom wordt verwacht dat de ondertekening van de wetgeving. San Francisco's volgende burgemeester krijgt een extra jaar toegevoegd aan zijn termijn als toezichthouder Jake McGoldrick zijn zin krijgt. Onder verwijzing naar de slechte opkomst bij de verkiezingen burgemeesterswoning 6 november, de directie een voorstel voor een handvest amendement dat zou hebben de burgemeester, de sheriff, de officier van justitie, de stad advocaat en de penningmeester gekozen in de even jaren.

Putting deze kantoren in dezelfde verkiezing cyclus als de president en de gouverneur zullen meer kiezers brengen, zei hij. De wijziging moet gaan door het bestuur en vervolgens worden goedgekeurd door de kiezers voordat het in werking treedt.

McGoldrick wil ook een stembiljet maatregel roepen voor de openbare verkiezing van de zeven directeuren van de Metropolitan Transportation Agency's Raad van Bestuur. De bestuurders zouden ontvangen 1.000 dollar per maand als vergoeding en worden verplicht om Muni een gemiddelde van een keer per week rijden.

De promotor ook wel op het bord om prostitutie een lage prioriteit criminaliteit in San Francisco, met het argument dat de incidentie van mensenhandel, uitbuiting van prostituees en exploitatie van minderjarigen "benaderingen nul in culturen waar seks werk is goedgekeurd." Hij vroeg de begroting van de stad analist een verslag op te stellen aan de raad over hoeveel geld de stad is de uitgaven te prostitutie wetten af te dwingen.

Busco Testeadores cond�n