dinsdag 10 november 2009

Waarheid-in-dating website scheidt feiten van rolmodellen

Mandy Moreno dacht dat ze had de man gevonden, op zoek naar zijn online dating profiel. Vooral het gedeelte waar hij zei dat hij wilde "vinden de juiste meisje."

Dus ze geregeld te ontmoeten.

"Ik zag hem aankomen overkant van de straat," zei Moreno. "En ik ging, 'Whoa!" Ik weet niet of hij in ontkenning of als hij was gewoon verwijfd. Maar hij was niet wat ik zocht. ... Ik dacht dat we misschien moeten vent-jacht gaan samen. "

Moreno, en anderen die zijn gestoken door misleidende profielen op het internet, zijn op zoek naar een website die afzonderlijke online feit van fictie helpt.

Mensen kunnen na de beoordelingen van hun data op TrueDater.com (www.truedater.com) en sluit een toekomstige datum om te zien of iemand anders een opmerking over de persoon heeft gepost.

Het gaat ook over de waarheid in dating advertenties, niet om mensen kwaadaardige, zei Jamie Diamond, een woordvoerder van de Los Angeles gevestigde bedrijf.

"Je review je date of herziening reviews van je date. Het is niet de Bijbel of de Koran, maar het is iets om u te helpen, 'zei hij.

Onder de dating sites die toegankelijk zijn via TrueDater: American Singles, BlackSingles.com, eHarmony, Hotornot, JDate, Match.com, MySpace, Nerve.com, Planet Out.com en Yahoo Personals.

Alles wat nodig is, is het profiel van de persoon identificatie of de naam om te zien of ze zijn gecontroleerd op een website dating site.

Meer dan een half miljoen mensen hebben gebruikt TrueDater sinds de site gelanceerd vorig jaar. "Recensenten" worden aangemoedigd om zich aan de feiten over de feitelijke hoogte van een dater, het gewicht, leeftijd en geslacht. Er is ruimte voor commentaar, maar site stafleden toezicht op de opmerkingen.

"We streng bent over wat er in een recensie," Diamond zei. "Het is niet een open forum aan te vallen of iemand belasteren. We hebben veel onderzoek om te bepalen hoe wij persoonlijke gegevens van iedereen en persoonlijke ruimte kan respecteren."

Het beantwoorden van een NOODZAAK

Mark Brooks, een onafhankelijke analist en consultant voor de online contactadvertenties industrie, zei hij niet heeft gezien iets anders als TrueDater.

"Ik denk dat het antwoord op een duidelijke behoefte in de online dating markt", zegt Brooks, die ook is hoofdredacteur van Personalswatch.com (een industrie site voor online persoonlijke) en heeft gewerkt met de dating websites Cupid.com, Friendster en FriendFinder.

Brooks zei Friendster kunnen mensen hun getuigenissen over een datum te schrijven, maar de persoon die wordt beoordeeld heeft dit goed te keuren, "dus niets negatieve krijgt inch"

Hij zei dat een geplande website, "honestyonline," probeerde iets wat lijkt op TrueDater maar blijkbaar te ver ging unearthing de waarheid. "Ze stuurden iemand om uw huis te nemen een foto, controleer uw gewicht en letterlijk te trekken bloed (voor een medisch profiel). Hij viel plat."

Brooks zei TrueDater is het soort site dat maakt dat mensen meer nadenken over hun reputatie, dat is een nieuw probleem in online dating. Hij zegt een probleem in de industrie is dat mensen de neiging te overdrijven, als ze niet ronduit liegen.

"Ze zijn een paar kilo zwaarder (in het echte leven), of ze hebben een foto met hun haar voller," zei hij.

Marcus Frind, oprichter van plentyoffish.com, een gratis dating website, zei zowel mannen als vrouwen zijn even schuldig als het gaat om fudging profielen. "Met vrouwen is het gewicht; voor mannen, het is hoog. Een derde partij (het geven van een beoordeling) is de eenvoudigste manier om te gaan."

LOOKING voor eerlijkheid

Cubaanse geboren Celcilia Alegria van Avenutra, Florida, is op de scores van Internet gaat sinds haar man overleed drie jaar geleden - zowel voor iemand vinden tot nu toe en om onderzoek te doen voor een boek over online dating. De 47-jarige geeft ook adviezen aan paren op de Spaanse taal televisie netwerk Telemundo.

Alegria voelde zich gedwongen een TrueDater herziening van een jongen uit Tampa doen. Ze dacht dat ze de jackpot geraakt toen ze zag zijn foto online.

Maar toen ze stelde ze elkaar zien via webcam voor de bijeenkomst. Aanvankelijk had hij na excuus excuus om niet te stemmen. Alegria eindelijk vertelde hem te krijgen op de Webcam of vergeten vergadering haar.

"Hij zei:" OK, maar ik ga er anders uitzien omdat ik kiespijn heb, en mijn gezicht is groter. " Toen ik overschakelde op de Webcam, was hij zo overgewicht - misschien 50 pond zwaarder dan zijn foto, "Alegria gezegd. "Ik vroeg wat er gebeurd is." Hij verontschuldigde zich en zei dat de foto was 10 jaar geleden genomen, en ze vertelde hem dat hij moet bijwerken.

"Hij vertelde me, 'U bent pijn mijn waardigheid en alles wat je zoekt, is ziet er goed uit," en ik zei hem: "Nee, ik ben op zoek naar eerlijkheid." "

Een andere keer, Alegria vonden drie verschillende mannen met behulp van een foto van hetzelfde tijdschrift model als hun eigen. "Meer websites moeten vragen om nieuwe onderzoeken, 'zei ze.

De meeste daters zal een opbouwende kritiek te accepteren, Diamond gezegd. "Als je zegt dat hun foto's zijn 100 pond geleden en 10 jaar geleden, de meeste mensen nemen een 'Golly, verdorie' houding en beseffen dat ze moeten meer accuraat zijn geweest in hun profiel."

Eric Straus, president van Cupid.com, zegt TrueDater is een "goede kleine niche," maar hij was er niet zeker hoeveel review sites van de online dating-industrie zou kunnen veranderen.

"Ik denk niet dat het allemaal voegt daaraan toe dat veel aan het proces," zei hij. "Mensen hebben de neiging te overdrijven, en ik denk dat de aard van het beest."

http://www.twincities.com