donderdag 26 november 2009

The Story Of Joe Francis and his GGW Franchise

Joseph R. "Joe" Francis (1 april 1973) is de oprichter van Mantra Films, Inc, dat de Girls Gone Wild en Guys Gone Wild DVD serie produceert. Francis, die opgroeide in Laguna Beach, California, afgestudeerd aan de University of Southern California in 1995 met een diploma in Business Administration. Hij voltooide USC Ondernemer Programma.

Na zijn afstuderen aan USC, Francis werkte in verschillende hoedanigheden op televisie productie, aanvoer uiteindelijk een baan als productie-assistent voor TV-serie Real TV, die beelden van ongewone gebeurtenissen niet routinematig door reguliere netwerk Nieuws vallen op het moment uitgezonden. Terwijl hij werkte bij Real TV, Francis geleerd van een compilatie video die populair was bij de productie personeel met beeldmateriaal dat werd beschouwd als te extreem voor de kijkers tv-netwerk, waaronder die van Real TV. Franciscus geloofde dat er commerciële mogelijkheden met een video van dat soort en geredigeerd de videoband en noemde het Banned from Television, die gekenmerkt (onder andere), een klein meisje en haar moeder wordt getroffen door een snellere trein. Hij gebruikte een bedrijf direct-marketing plan schiep hij op de universiteit en verkocht individuele videocassettes van de titel.

Banned From Television werd beschouwd als een commercieel succes en het andere voortgebracht vervolgen. Een van de video's die Frans had licentie, bevatte beelden van vrouwelijke studenten te knipperen hun borsten tijdens Mardi Gras en Spring Break. Het zien van de handel beroep, getiteld hij dat beelden Girls Gone Wild (GGW). Hij stopte uiteindelijk het licentiëren van de materialen en begonnen met de productie zelf.

De video's zijn thema's zoals Girls Gone Wild: Ultimate Spring Break of Girls Gone Wild: Sexy Sorority Sweethearts en worden verkocht aan jonge volwassen mannen. Ze worden voornamelijk verkocht via televisie postorder en vaak geadverteerd op de late avond infomercials televisie, met een korte "waarschuwing" bericht als een disclaimer voor de commerciële begint.

In 1997, op de leeftijd van 24, Francis gesticht Mantra Films, Inc Voortbouwend op de premisse dat ontdekte hij kon film college-leeftijd vrouwen "wilde gaan," met inbegrip van hun borsten ontbloten voor de camera's in het voorjaar van onderbrekingen en andere locales, Mantra werd een bedrijf met meer dan 400 werknemers en heeft een omzet van meer dan 100 miljoen dollar per jaar. Mantra ook gesponnen uit de Guys Gone Wild DVD serie.

In de wereld van de popcultuur, Francis 'Girls Gone Wild wordt regelmatig verwezen in de huidige samenleving en popcultuur atmosfeer en werd onlangs genoemd als een voorbeeld van' seksualisering ', nummer 23 op de lijst van USA Today's van de "25 Trends die Changed America".

Als een publieke figuur, heeft Francis aangetrokken zijn aandeel van de controverses, inclusief beschuldigingen van samenzwering om minderjarigen te gebruiken in de seksuele prestaties en beschuldigingen in de Los Angeles Times van geweld tegen vrouwen. In een goed gedocumenteerde geval was Francis ontvoerd uit zijn Bel Air huis door een aanvaller die ook probeerde te Francis chantage. De aanvaller kreeg een 10-jaar gevangenisstraf.

Francis wordt vaak bekritiseerd door sociale commentatoren en derde golf feministen voor het voortduren van wat sommigen beschouwen "de nieuwe dubbele standaard" die de objectivering van vrouwen met seksuele bevrijding gelijkstelt.

Mantra films heeft onder juridische aanval op een aantal gelegenheden. Terugkerende beschuldigingen onder meer dat vrouwen betrokken zijn bij seksuele activiteit werden gebruikt zonder toestemming van de vrouwen, dat Mantra films die zich bezighouden met de seksuele uitbuiting van minderjarigen en dat onvolledige gegevens werden gehouden van de deelnemers aan GGW video's. Vandaag de video's, die verkopen voor slechts 9,99 dollar per stuk, bijdragen tot een totale omzet van bijna 100 miljoen dollar per jaar voor Mantra Films, Inc