zondag 15 november 2009

Samen apart

Wanneer Kelly en Brendan James zei hun huwelijk geloften in juni, konden ze hebben beloofd om liefde, eer en koesteren "tot de dood ons scheidt, en zelfs als een groot werk gelegenheid komt langs die ons heeft het leven in verschillende steden."

Deze maand de twee zal toetreden tot het groeiende aantal dual-carrière koppels die gehuwd zijn gescheiden, maar de meeste tijd door hun werk. Demografen melden dat er meer dan 1 miljoen van hen in de Verenigde Staten, een cijfer dat niet onder de mensen in lange-termijn relaties die niet getrouwd.

Brendan, 30, was de keuze van het verplaatsen van met zijn bedrijf naar New York ze het erover eens dat het een geweldige gelegenheid of het vinden van ander werk in de Baltimore gebied.

Kelley, 27, een recente wet basisarts, houdt van haar baan in Towson, Md, waar ze werkt aan rechtszaken en familierecht. Ze is net begonnen in de zomer, en als ze verhuist naar New York zal ze moeten de bar van het examen staat voordat ze zoekt naar een andere baan.

Ze is bezorgd over de scheiding, maar ze hebben genomen wat hulpverleners zeggen is een van de belangrijkste stappen in de behandeling van een forensen paar levensstijl: Ze hebben een set-in-steen plan voor als ze zien elkaar. Het zal iets dat ze kunnen rekenen op en kijken uit naar.

"We besloten dat we niet naar het weekend overslaan", zegt Kelley, hoewel ze weet dat het duur en vermoeiend te pendelen tussen New York en Baltimore ten minste vier keer per maand.

Koppels hebben altijd uit elkaar te leven voor redenen, waaronder militaire dienst en reizen voor het werk. Wat is er nieuw is dat de loopbanen van vrouwen net zo belangrijk als hun man. Een krimpende arbeidsmarkt maakt het moeilijker om even goede baan te vinden in dezelfde stad, en koppels zorgen dat, indien een van hen beweegt met de andere en neemt een minderwaardig beroep, wrok zullen volgen.

Minder duur en meer frequente non-stop vluchten tussen steden maken het woon-werkverkeer lijken uitvoerbaar. En terwijl ze uit elkaar kunnen paren in contact blijven gemakkelijker dan in het verleden met e-mail, in-netwerk mobiele telefoon plannen en nieuwe technologie zoals Skype, de gratis wereldwijde internet telefoon service.

Een van de redenen lange afstand relaties zijn op de toename is dat velen van hen beginnen met online dating. Lange afstand relaties zijn zo vaak ze worden genoemd terloops als LDRs.

Samenleven elkaar niet meer lijkt het begin van het einde van een relatie.

Niemand stelt dat met verschillende huizen is de beste manier om te verblijven in de liefde, maar onderzoekers zijn verdeeld over de lange-termijn effecten van LDRs.

David Popenoe, een socioloog en co-directeur van Rutgers University's National Marriage Project, neemt de traditionele aanpak: Couples beter als ze samen op een dagelijkse basis. Wijzend op het hoge aantal echtscheidingen tarief van het land, zorgen dat hij gescheiden leven is nog een van de vele druk op de huwelijken van vandaag. "Het zou kunnen zijn de zogenaamde tipping point."

Maar, voegt hij eraan toe, "Het is niet een permanente regeling gewoonlijk, en je doet het beste wat je kunt."

Jaine Carter, een psycholoog en mede-auteur van het boek werkt hij / zij werkt (cartercarter.com, 1996), is meer uitgesproken. Het enige voordeel, zegt ze, is de carrière groei van elke persoon.

"De relatie is niet vooraan in je leven. Als je er niet bent, ben je er niet. De enige manier die ik heb gezien het werk is als je een vastgestelde termijn."

Zij adviseert onder firma richtsnoeren voor het bezoeken van elkaar, zoals de Jameses hebben gedaan, en re-evalueren regelmatig de vraag of de woon levensstijl werkt.

Sommige onderzoek blijkt dat LDRs niet (of) slagen op ongeveer hetzelfde tarief als andere relaties. Een decennium geleden Gregory Guldner begonnen met het bestuderen van deze niet-traditionele vakbonden. Hij vond, zegt hij, dat koppels breken om verschillende redenen, maar afstand lijkt niet te zijn een van hen.

"Het onderzoek is relatief schaars, maar dat zei, de conclusie dat geografische scheiding is een crisis voor een relatie is niet bevestigd door de literatuur."

Guldner, directeur van het Centrum voor de Studie van Long-Distance Relationships, een online clearinghouse van informatie voor onderzoekers en anderen, ook berichten dat mensen niet meer kans op een zaak als ze gescheiden zijn van hun partner hebben. Als mensen gaan bedriegen, gaan ze bedriegen.

Maar paren in LDRs zorgen meer samen over trouw dan die leven. Vertrouwen is een probleem.

In tegenstelling tot wat sommige onderzoekers geloven, Guldner zegt, hoe vaak paren te bezoeken of te spreken aan de telefoon heeft weinig invloed op de vraag of ze blijven bij elkaar. Maar paren die sturen handgeschreven brieven aan elkaar zijn twee keer zoveel kans om samen te blijven als degenen die dat niet doen.

En er is een voordeel voor een lange-afstand relatie, heeft onderzoek aangetoond: Couples in traditionele relaties kunnen vervelen met elkaar seksueel loop van de tijd, terwijl die in LDRs verslag met meer opwindend seksleven meer simpelweg omdat ze niet samen leven.

Keith Pion, 33, en Angela Whittaker-Pion, 31, beiden advocaten, samen leven in Canton, Md, maar tijdens hun inzet en voor de eerste 16 maanden van hun huwelijk, was hij in de luchtmacht in Tampa, Florida, terwijl zij bleef in Baltimore.

"We hebben gesproken over haar komst naar Tampa," zegt hij, "maar het maakte voor haar gevoel te blijven omdat ze een geweldige baan had."

Zijn eerste opdracht was voor twee jaar, maar uiteindelijk wordt vier jaar.

Ze brachten duizenden dollars reizen twee of drie weekends van de maand.

"Het is zeker gemaakt in het weekend leuk," zegt hij. "Het was als een huwelijksreis veel. Maar die zondagavond toen we moesten vertrekken waren taai."

Ze maakten een punt van bellen elkaar elke avond voordat ze ging slapen, en Keith zou sturen Angela onverwachte geschenken, zoals een certificaat voor een kuur, om haar te laten weten dat hij zat te denken over haar.

"We meegedeeld veel", zegt Angela. "Dat hielp. Wij nemen elkaar niet voor lief, ook al zijn we nu samen. We niet vergeten dat."

De effecten van een forensen levensstijl kan verder reiken dan alleen hoe de twee mensen met elkaar communiceren. Als kinderen betrokken zijn is het een heel ander balspel en een reeks problemen.

Meeste onderzoek op pendelverkeer relaties heeft betrokken wit, middenklasse, gehuwde paren. Anita P. Jansen, emeritus hoogleraar aan Kent State University, is een co-auteur van een van de weinige studies die heeft gekeken naar zwart forensen paren, die, denkt ze, geconfronteerd met problemen van hun eigen land.

"Een van de dingen die stond uit," zegt ze, "is dat Afro-Amerikanen de neiging om heel de gemeenschap gericht. Woont de forens levensstijl beperkt hen en veroorzaakt enkele persoonlijke zorgen over te kunnen functioneren en te ontwikkelen buiten de gemeenschap. "

Ze vonden dat ze hadden niet genoeg tijd hebben op beide plaatsen om deel te worden van een gemeenschap, en ze zagen dat als een reëel probleem voor zichzelf, zegt ze.

Toch, als Kelly Bare, adjunct-hoofdredacteur van Tango, een nieuw magazine over relaties, zegt: "Veel mensen doen dit. Ze kunnen niet allemaal gek zijn."

(Kansas City Star)

Porno DVD huutoja nopeasti miekkaa "Rescue"