vrijdag 30 april 2010

Meer alleenstaanden zijn werkloos


Als je single, je bent veel meer kans om werkloos te worden dan getrouwde mensen.

USA Today meldt dat een nieuwe studie van de Federal Reserve Bank van St. Louis, dat enkele arbeidsverhouding gevonden 4,8 procentpunten gedaald van december 2007 tot juni 2009, terwijl de werkgelegenheid daalde getrouwd slechts 3,1 procentpunt. In augustus, de interne werkloosheidscijfer was 13,5 procent, terwijl voor getrouwde mensen was het 6,3 procent.

Wat verklaart de verschillen? Studie auteur Ken Wall vertelde USA Today dat getrouwde mannen vaker een lager betaalde baan dan alleenstaande mannen te nemen want ze hebben een vrouw en kinderen te steunen. In deze situaties, gehuwde vrouwen ook de neiging om werk te vinden om hun echtgenoten 'inkomen aan te vullen.

Singles, aan de andere kant, de neiging om minder onderwijs en de algehele werkervaring dan degenen die getrouwd zijn hebben, en in deze economie, wordt meer waarde wordt gelegd op deze twee factoren. "Het is echt wijst op het belang van opleiding en ervaring," aldus Wall.

Singles zijn ook negatief worden beïnvloed door de afnemende groei van de werkgelegenheid - zonder de recessie, zou singles 'de werkgelegenheid is toegenomen met 4 procent, tegen 2,2 voor gehuwde werkgelegenheid, volgens de studie.

Ondanks de grimmige economische realiteit, een enquête van datingsite bleek dat 78 procent van de singles zijn werkloosheid omarmen, wonen met hun ouders en planning van de data die draaien rond gratis activiteiten, en dat deze levensstijl aanpassingen zijn niet aan hun afweermiddelen dating leven.